Πολιτική

Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Σγουρός - «Θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση»

Εκτός ψηφοδελτίου ΚΙΝΑΛ ο Γιάννης Σγουρός - «Θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση»
Ο Γιάννης Σγουρός με επιστολή που έστειλε στην Φώφη Γεννηματά ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τον Κίνημα Αλλαγής στις προσεχείς εθνικές εκλογές γνωστοποίησε, με επιστολή του προς την Φώφη Γεννηματά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Η εξέλιξη αυτή δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, εξ αρχής ο έμπειρος αυτοδιοικητικός πολιτικός ενδιαφερόταν μόνο για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στην επιστολή του ο κ. Σγουρός εκφράζει ναι μεν τις ευχές του για εκλογική επιτυχία του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “ θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή στην μάχη για την ενότητα της κεντροαριστεράς και την ήττα του νεοφιλελευθερισμού”, δεν παρέλειψε ωστόσο να αφήσει αιχμές για “υπονόμευση από φίλιες δυνάμεις” στις περιφερειακές εκλογές.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Στη συνάντησή μας, σας γνώρισα εξ αρχής ότι η τυχόν εκλογή μου ως βουλευτής δεν είναι αυτοσκοπός.

Γι’ αυτό πρότεινα την τοποθέτησή μου σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Και επιπλέον αντιμετωπίσαμε υπονόμευση από «φίλιες» δυνάμεις, όπως υπονόμευση αντιμετώπισε στον δεύτερο γύρο και η υποστηριζόμενη από το ΚΙΝΑΛ παράταξη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Διαβλέποντας πλέον μετά την πάροδο αρκετών ημερών την δυσκολία της τελικής σας απόφασης, θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση της επιλογής, εκφράζοντας την επιθυμία να μην είμαι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική, όμως θα είμαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή στην μάχη για την ενότητα της κεντροαριστεράς και την ήττα του νεοφιλελευθερισμού, που τόσα δεινά σώρευσε στην ελληνική κοινωνία.