Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Σήμερα παρουσιάζεται το πρόγραμμα του κόμματος για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Το πρόγραμμα του για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική παρουσιάζει το απόγευμα της Τρίτης το Κίνημα Αλλαγής.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί, σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, το συγκριτικό πλεονέκτημα τους προγράμματος και το οποίο περικλείουν στη φράση “Ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και αναφορά σε όλους τους πολίτες”.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα μιλήσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Σημίτη και υπεύθυνος σήμερα για την Οικονομία και την Ανάπτυξη στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Στο Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι το επικαιροποιημένο πρόγραμμα “Ελλάδα” μπορεί να αποτελέσει τον “οδικό χάρτη” για τη μετεκλογική περίοδο, αφού το θεωρούν ως το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, βάζει τους άξονες για το πώς θα επιτευχθεί το στοίχημα της ανάπτυξη με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Μάλιστα, τα ίδια στελέχη αφήνουν αιχμές για τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας για μείωση των φόρων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως έτσι δεν έρχεται η ανάπτυξη και δεν εξασφαλίζεται η οριστική έξοδος από την κρίση.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιθυμούν να καταστήσουν σαφές από τη Χαριλάου Τρικούπη είναι πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελέσει τη βάση για τις μετεκλογικές συζητήσεις του Κινήματος Αλλαγής.