Πολιτική

Novartis: Στη Βουλή η μήνυση Λοβέρδου

Novartis: Στη Βουλή η μήνυση Λοβέρδου
Στη Βουλή διαβιβάστηκε σήμερα, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει την περασμένη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ως προς το σκέλος εκείνο που αναφέρει εμπλοκή και συμμετοχή στην υπόθεση της Novartis του «Ρασπούτιν».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη μήνυση του, φέρεται να αναφέρει ότι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Οι Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, μέσω του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα και του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαβίβασαν στη Βουλή τη μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου μαζί με όλα τα πρόσθετα στοιχεία που έχει καταθέσει ο βουλευτής.

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται και οι επτά μηνύσεις που έχει καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση της Novartis και έχουν παραμείνει «παγωμένες».

Η μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου θα συσχετιστεί με την δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή από τις 13 Σεπτεμβρίου για την ίδια υπόθεση, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων.