Πολιτική

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα: Ποιοι τα έψαλλαν στους πολιτικούς (pics & vid)

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσαν σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τα κάλαντα είπαν επίσης ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Πνευματικό Κέντρο Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ο Λαογραφικός Σύλλογος Άρτας «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ», το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΚΡΗΤΕΣ», η Παιδική Χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, ο Σύλλογος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

παυλοπουλος καλαντα

«Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς. Συμβολίζετε τους διαχρονικούς αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας για την υπεράσπιση της Πατρίδας. Τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, με τα οποία σας περιβάλλουν οι Έλληνες, εντός και εκτός της Χώρας, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για το υψηλό σας φρόνημα και για το ανεπίληπτο ήθος σας. Σας ευχαριστούμε όλοι. Χρόνια πολλά», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Κάλαντα στον Πρωθυπουργό

Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε με χαρούμενες μελωδίες και παιδικές φωνές. Παιδιά και και μέλη συλλόγων έψαλαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ο κ. Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ». Ακολούθησαν οι Σύλλογοι Ασιγωνιωτών «Παύλος Γύπαρης» και Ένωση Κρητών «Άγιος Ανδρέας Κρήτης», ενώ στη συνέχεια άκουσε τα κάλαντα από την Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

μητσοτακησ καλαντα

Τα έψαλλαν στον Αλέξη Τσίπρα

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλλαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα παιδιά από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

τσιπρας περιστερα καλαντα

Γεννηματά: Η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίξει όλους

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη νεανική χορωδία Λεόντειου Σχολής Νέας Σμύρνης στο γραφείο της στη Βουλή, μαζί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

γεννηματα καλαντα χριστουγεννων

Η κ. Γεννηματά ευχήθηκε: «Η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίζει όλους, μικρούς-μεγάλους. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε, να δώσουμε και να πάρουμε αγκαλιές. Ευχές πολλές για υγεία, αγάπη, ευτυχία, ειρήνη. Κάθε ευχή και μια ελπίδα. Ας την κάνουμε μαζί αληθινή. Χρόνια Πολλά!».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μοίρασε δώρα στα παιδιά, φωτογραφήθηκε μαζί τους και με τους συνοδούς καθηγητές τους και ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής παροικίας σε Κουτσούμπα

«Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η αγωνιστική αισιοδοξία, η ελπίδα, η λαϊκή ανάταση, η αντίσταση, η συμμαχία μπορούν να προετοιμάσουν πραγματικά το έδαφος για ένα πιο ευτυχισμένο αύριο για μας και τα παιδιά μας με πραγματική ειρήνη και ευημερία για όλους και όλες. Το δικαιούνται οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Λιβύης, όλοι οι λαοί του κόσμου. Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλες και όλους, καλές γιορτές». Αυτό δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα -στα ελληνικά και στα αραβικά- από την παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα.

κουτσουμπας καλαντα

Εκ μέρους της Παλαιστινιακής Παροικίας, ο Μουσταφά Αλ-Ατζούν προσέφερε στον κ. Κουτσούμπα μία παλαιστινιακή μαντίλα «το σύμβολο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού ως μία ένδειξη ευγνωμοσύνης στη συνεχή στήριξη του κόμματός σας και εσάς προσωπικά στον δίκαιο αγώνα του λαού μας για επιστροφή των προσφύγων, για ελευθερία, ανεξαρτησία, και για ειρήνη, όπως είπαν και τα παιδάκια στα κάλαντα, στην γη της ειρήνης, στην Παλαιστίνη», όπως τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε θερμά και εκ μέρους του ΚΚΕ προσέφερε στους μικρούς χορωδούς παιδικά λευκώματα.