Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Νέα δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι εμφανίζει άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες τοποθετούνται για τη στάση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, το κλείσιμο των συνόρων, τα ελληνοτουρκικά και την επιδημία από τον κορονοϊό.

Στη νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Η ΝΔ αγγίζει το 39% και προηγείται με 14 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και πλέον κινείται στο 25%.

Τρίτο κόμμα παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%. Η Ελληνική Λύση περνά στην τέταρτη θέση με 5,5%, ξεπερνώντας το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 5%. Το ΜέΡΑ 25 εμφανίζεται εκτός Βουλής με 2,5%.

δημοσκοπηση σκάι πρόθεση ψηφου

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

δημοσκοπηση pulse σκαι

Σχεδόν 8 στους 10 -ποσοστό 76%- θεωρούν ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την φύλαξη των συνόρων στον Εβρο κινούνται σε θετική κατεύθυνση, έναντι μόλις 18% που είναι αντίθετο.

δημοσκοπηση pulse σκαι εβροσ

Έχει ενδιαφέρον το ότι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί» σε ποσοστό 45% εγκρίνουν την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι κεντροαριστεροί σε ποσοστό 78%, οι κεντρώοι με 89% είναι θετικοί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κεντροδεξιών και δεξιών εγκρίνει τις κυβερνητικές ενέργειες.

δημοσκοπηση pulse σκαι εβροσ

Πάνω από 8 στους 10 δηλώνουν πάντως ότι ανησυχούν για την στάση της Τουρκίας και για τα ελληνοτουρκικά θέματα.

δημοσκοπηση pulse σκαι

Το 83% ανησυχεί από αρκετά έως πολύ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

δημοσκοπηση pulse σκαι

Για τον κορωνοϊό, το 42% δηλώνει ότι ανησυχεί για μια επιδημία μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας. Σε ποσοστό 26% ανησυχεί μέτρια ενώ ένα ακόμη 26% ανησυχεί λίγο έως καθόλου.

δημοσκοπηση pulse σκαι κορονοιος