Διεθνή

H δολοφονία Νασράλα δίνει πολιτική «ζωή» στον Νετανιάχου - Αυξήθηκε η δημοτικότητά του

H δολοφονία Νασράλα δίνει πολιτική «ζωή» στον Νετανιάχου - Αυξήθηκε η δημοτικότητά του Φωτογραφία: STEPHANI SPINDEL/EPA
Μετά την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, το κυβερνών κόμμα Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού θα κέρδιζε περισσότερες έδρες από οποιοδήποτε άλλο, αν διεξάγονταν γενικές εκλογές.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία είχε πληγεί μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, μπορεί να έχει ενισχυθεί από τις στρατιωτικές επιτυχίες της χώρας του εναντίον της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για το ισραηλινό κανάλι 12, έδειξε ότι το κυβερνών κόμμα Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού θα κέρδιζε περισσότερες έδρες από οποιοδήποτε άλλο, αν διεξάγονταν γενικές εκλογές. Σήμερα ηγείται ενός εύθραυστου συνασπισμού υπερεθνικιστικών και υπερορθόδοξων κομμάτων.

Οι ερωτηθέντες προτιμούν τον Νετανιάχου ως πρωθυπουργό έναντι του κεντρώου ηγέτη της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λάπιντ (38%-27%).

Η πρόσφατη επίθεση κατά της Χεζμπολάχ, σε συνδυασμό με την καθοριστική υποστήριξη του πρώην πολιτικού αντιπάλου Γκίντεον Σάαρ, φαίνεται να έχουν ενισχύσει τη θέση του Νετανιάχου στην εξουσία - τουλάχιστον προσωρινά.

Με πληροφορίες από BBC