Πολιτική

Μητσοτάκης: Στις 30 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Μητσοτάκης: Στις 30 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού
Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, και μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο περιστατικό της Πάρνηθας, αλλά μίλησε και για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μία προσωπική του ιστορία που αφορά την μητέρα του αλλά και τα εμβόλια:

«Η μητέρα μου έπασχε από πολιομυελίτιδα. Κόλλησε το 1944 και πέρασε από πολλές επώδυνες εγχειρήσεις για να καταφέρει να ξαναπερπατήσει. Σήμερα δεν υπάρχει γιατί είμαστε όλοι εμβολιασμένοι, το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και με το εμβόλιο για τον κορονοϊό».

Ενώ αναφορικά με το εμβόλιο του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η έγκριση του θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου και 48 ώρες μετά θα φτάσει στην Ελλάδα. Παράλληλα, πρότεινε οι πολιτικοί αρχηγοί να κάνουν το εμβόλιο στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες.

ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του εμβολίου, τόνισε πως αποτελεί «υπεύθυνη στάση να κάνουμε το εμβόλιο» και εξέφρασε τον προβληματισμό του για όσους δηλώνουν πως δεν είναι η μόνη λύση με την αιτιολογία πως θα δούμε τα αποτελέσματα μετά από έναν χρόνο.

Σε ερώτηση για το αν τρόμαξε από την ταχύτητα των γεγονότων και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων: «Ήταν πολύ δύσκολα στα τέλη του Οκτωβρίου. Μέσα σε πέντε μέρες επιλέξαμε να πάμε σε ένα καθολικό lockdown. Το σκέφτηκα πολύ. Υπήρχαν συνεργάτες που έλεγαν να περιμένουμε. Αλλά ήταν τόσο ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων που κάναμε καλά. Εκ των υστέρων όλοι μπορούν να είναι προφήτες, αλλά θέλω να τονίσω ότι το ζύγι μεταξύ δημόσιας Υγείας και οικονομίας δεν είναι εύκολο».