Πολιτική

Δημοσκόπηση: Πρώτη φορά μπροστά από τον Βελόπουλο ο Βαρουφάκης, «ασφαλές το εμβόλιο» λένε 2 στους 3

INTIME INTIME
Το μεγάλο της προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες θεωρούν την πανδημία το μεγαλύτερό τους πρόβλημα.

Μια μόνο ανατροπή καταγράφει η πρόθεση ψήφου της έρευνας της Metron Analysis για το MEGA. Σ' αυτήν η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6% και το ΚΚΕ με 5,3%. Η ανατροπή έρχεται στον συσχετισμό μεταξύ των κομμάτων του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κυριάκου Βελόπουλου, καθώς ίσως για πρώτη φορά το ΜεΡΑ25 επικρατεί δημοσκοπικά της Ελληνικής Λύσης με 4,7% έναντι 4%.

Η πανδημία το σημαντικότερο πρόβλημα

Ένας στους τρεις (33%) ερωτώμενους της έρευνας απαντά πως το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η πανδημία του κορονοϊού και η ιατρική περίθαλψη. Το 31% θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημά του την οικονομία και το 11% την ανεργία.

Image
Image
Image

Ερωτώμενοι σχετικά με το αν βρίσκονται σε καλύτερη, χειρότερη ή ίδια κατάσταση με την προηγούμενη χρονιά, απαντούν σε ποσοστό 20% καλύτερη, 45% στην ίδια και το 35% σε χειρότερη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό το 65% θεωρεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, ενώ το 21% πιστεύει ότι δεν είναι ασφαλή.