Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Η φωτιά στη Δυτική Αττική έχει οριοθετηθεί, περιπολίες στην περιοχή των Βιλίων μέχρι τον πλήρη έλεγχο

Χρυσοχοΐδης: Η φωτιά στη Δυτική Αττική έχει οριοθετηθεί, περιπολίες στην περιοχή των Βιλίων μέχρι τον πλήρη έλεγχο
Η φωτιά στη Δυτική Αττική έχει οριοθετηθεί δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προαναγγέλλοντας αυξημένες περιπολίες τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή όσο και σε άλλες.

Για την εξέλιξη των πυρκαγιών ενημέρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνολικά διαχειρίζονται 76 πύρινα μέτωπα.

Η φωτιά στη Δυτική Αττική έχει οριοθετηθεί δήλωσε χαρακτηριστικά, ωστόσο, εκεί παραμένουν όλες οι δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουν την περίμετρο. Ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν μέχρι να τεθεί σε πλήρη έλεγχο.

Την περιοχή εποπτεύουν ισχυρές δυνάμεις και μη επανδρωμένα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 18 ελικόπτερα, καθώς και 10 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Ο υπουργός ανέφερε ότι με εντολή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η ειδική εισαγγελέας καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος συνεργάζεται με την αστυνομία για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών.

Από τη Δικαιοσύνη, όπως τόνισε ο Υπουργός γίνεται συστηματική δουλειά όσον αφορά την έρευνα για όλες τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέτος στην χώρα μας.

«Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι γίνεται σε συστηματική βάση περιπολίες με στόχο την αποτροπή και άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε επίσης αναφορά στη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Δασκαλειό στην Κερατέα, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις και οφείλεται σε χρήση φωτοβολίδας. Το περιστατικό ερευνάται, όπως είπε.