Πολιτική

Οικονόμου: Αστήρικτες και χιλιοειπωμένες οι διεκδικήσεις της Τουρκίας

Οικονόμου: Αστήρικτες και χιλιοειπωμένες οι διεκδικήσεις της Τουρκίας
Στην ενεργειακή κρίση και τις πρωτοβουλίες στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση εδώ και έξι μήνες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ενώ αναφέρθηκε και στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την εισήγησή του αναφερόμενος στο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχείρησεις, όσο χρειαστεί.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά από τα τέλη του καλοκαιριού την ενεργειακή κρίση. Για 6ο συνεχόμενο μήνα στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ οι παρεμβάσεις. Καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τόσο δραστικά μέτρα».

Το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία επεκτείνεται σε 44 από 13 δήμους, είπε ακόμη ο κ. Οικονόμου. «Είναι μια δράση που αποδεικνύει στην πράξη τον πολιτικό μας ανθρωπισμό», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι Ο ΕΦΚΑ διαθέτει πάνω από 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, το 20% των οποίων παραμένει αναξιοποίητο.

Ερωτηθείς για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, απάντησε: «Συνεχίζεται η προκλητική πολιτικής της Άγκυρας, είναι εμφανής η νευρικότητα στην Τουρκία και εξαιτίας εσωτερικών προβλημάτων και λόγω των αλλαγών στο γεωπολιτικό σκηνικό.

«Αστήρικτα και χιλιοειπωμένα πράγματα αυτά που λέει η Τουρκία, η οποία συνεχίζει την προκλητική πολιτική της Άγκυρας με θέσεις κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Όλα αυτά τα αβάσιμα πράγματα τα αντιμετωπίζει η Ελλάδα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Αναφορικά με το πώς θα γιορταστούν φέτος οι Απόκριες, ο κ. Οικονόμου είπε πως το επόμενο διάστημα η επιτροπή θα εξετάσει πιο αναλυτικά το συγκεκριμένο θέμα, θα κάνει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της.