Υγεία

ΚΑΤ: Έπεσαν σοβάδες από ταβάνι, τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

ΚΑΤ: Έπεσαν σοβάδες από ταβάνι, τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Ανησυχία των εργαζομένων για τις παρεμβάσεις στο ΚΑΤ.

Σοβάδες έπεσαν από ταβάνι κτιρίου του ΚΑΤ, σε σημείο όπου από τύχη δεν βρισκόταν κανείς εκείνη τη στιγμή, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Την περασμένη Παρασκευή (4/10) περίπου στις 22:30 «μέρος του επιχρίσματος του ταβανιού σε διάδρομο του Βρυώνειου Δ. κατέρρευσε. Είχαν προηγηθεί εργασίες τοποθέτησης σωλήνων αποχέτευσης των υπό ανακαίνιση χώρων της Κλινικής Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης», αναφέρει σε ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων του ΚΑΤ.

«Από τον Ιανουάριο του 2024 με την αρχή των παρεμβάσεων στα πολυδιαφημισμένα από την κυβέρνηση και το υπουργείο έργα “κτιριολογικής” αναβάθμισης των νοσοκομείων (κόστους για το ΚΑΤ συνολικά 4.940.896,46 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%) δεν σταματάμε να μετράμε ατυχήματα που βάζουν σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους του ΚΑΤ», επισημαίνουν.

Τα έργα ξεκίνησαν χωρίς όλες ή κάποιες από τις απαραίτητες μελέτες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με συνέπεια- όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους- την υποχώρηση τοιχοποιίας στον 6ο όροφο, την υποχώρηση τμήματος της τοιχοποιίας στην τουαλέτα ασθενών στην υπό λειτουργία ΦΙΑΠ και τώρα την υποχώρηση σοβά του ταβανιού του Βρυώνειου.

Στην ίδια ανακοίνωση, εκφράζουν ανησυχία για τις επόμενες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο αλλά και σε άλλους χώρους του νοσοκομείου. Χαρακτηρίζουν «εφιάλτη» την «ασάφεια» της σεισμικής επάρκειας των κτιρίων του νοσοκομείου και καταγγέλλουν την πλημμελή συντήρηση εξαιτίας υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Μάλιστα κάνουν λόγο για «συσσωρευμένη υγρασία (μούχλα), κούφια ταβάνια, σάπιους σωλήνες, πλημμυρισμένους ορόφους και χειρουργεία», όπως και για «έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και πυρανίχνευσης».

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02LMno2btsUUNqtm6kZPUtZJex1U2bAe6FHJF5rNi6nNgo7SmLdSrKXEqC5iBesKEil&id=100064960200991}