Πολιτική

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: «Όσο υπάρχει απειλή από την Τουρκία, είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας»

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: «Όσο υπάρχει απειλή από την Τουρκία, είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας»
Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χαλουσί Ακάρ.

Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση των κοινοβουλευτικών συντακτών σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον Χουλουσί Ακάρ, τόνισε πως τα περιθώρια διαλόγου με την Τουρκία είναι περιορισμένα:

«Είπα στον Ακάρ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ότι όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Ακάρ επιχείρησε να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός, κάνοντας λόγο για διάλογο - παρά το τουρκικό «μπαράζ» απειλών για τα νησιά.

«Δηλώνουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, των ειρηνικών τρόπων και μεθόδων και του διαλόγου. Στη συνάντηση τόνισα τη σημασία της συχνότερης συνάντησης και της ενίσχυσης του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.