Πολιτική

«Παραγωγική» λέει ο Κασσελάκης η ΠΓ, καταψήφισαν 7 μέλη την εισήγηση - Εικόνα σκληρής κριτικής από την εσωκομματική αντιπολίτευση

«Παραγωγική» λέει ο Κασσελάκης η ΠΓ, καταψήφισαν 7 μέλη την εισήγηση - Εικόνα σκληρής κριτικής από την εσωκομματική αντιπολίτευση
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 17:00 η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αυτή την ώρα συναντάται με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Αυγής και τον διευθυντή της εφημερίδας, Σπύρο Σουρμελίδη.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η συζήτηση έγινε σε πολύ ήρεμο και παραγωγικό κλίμα, καθώς όλα τα μέλη που πήραν τον λόγο, τοποθετήθηκαν σε πάρα πολύ ήπιο τόνο.

Αμφισβητήθηκε, δε, η πληροφορία ότι η εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνια Σβιγκου καταψηφίστηκε από 7 μέλη του οργάνου, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε σχετική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποια μέλη εξέφρασαν ενστάσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως η θετική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της Αυγής, ενώ κριτική ασκήθηκε και για τις επανειλημμένες αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ράνια Σβίγκου ζήτησε να κατατεθούν οι διαφωνίες ως τροπολογίες που θα συνοδεύσουν το κείμενο της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή.

Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την πρόταση εισήγησης του οργάνου προς την Κεντρική Επιτροπή. Πάντως από την πλευρά των αντιφρονούντων, οι παριστάμενοι στην Πολιτική Γραμματεία επιμένουν ότι 7 μέλη καταψήφισαν την εισήγηση. Επιπλέον, συμφωνούν ότι η συζήτηση έγινε σε πολιτισμένο κλίμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η κριτική που έγινε στον Στέφανο Κασσελάκη ήταν εφ όλης της ύλης, καθώς και σφοδρή και μάλιστα από τα περισσότερα μέλη του οργάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταψήφισαν οι εξής:

  • Όλγα Γεροβασίλη
  • Κώστας Ζαχαριάδης
  • Θανάσης Θεοχαρόπουλος
  • Ζωή Καρκούλια
  • Κατερίνα Νοτοπούλου
  • Γιάννης Ραγκούσης
  • Ελένη Συμεωνίδου

Αναλυτική ενημέρωση για οικονομικά των προηγούμενων χρόνων έγινε από τον οικονομικό υπεύθυνο από Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας αποκλειστικά για οργανωτικά θέματα και άλλη μία έως τα τέλη Ιουλίου. Επίσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει ξανά η Πολιτική Γραμματεία για να προετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή που θα οδηγήσει με τη σειρά της τον ΣΥΡΙΖΑ σε Καταστατικό Συνέδριο μέσα στο φθινώπορο.

Παράλληλα, συγκροτείται και ειδική Επιτροπή που θα εισηγηθεί τις καταστατικές αλλαγές αποτελούμενη από τους:

Τρύφωνα Αλεξιάδη, Θεοδώρα Τζάκρη, Τάκη Κορμά, Ρένα Δούρου, Νίκο Σκορινη, Μαρία Κουβέλη, Γιάννη Βουλγαράκη, Διονύση Καλαματιανό, Γιώτα Πούλου, Μαρία Ρεπούση, Γιάννη Μπουρνου, Φωτεινή Κούβελα, Κώστα Ζαχαριάδη, Πάνο Ρήγα, Λίλα Σουλελε, Γιάννη Μαντζουράνη, Παναγιώτη Παναγιώτου, Νίνα Κασιμάτη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θοδωρή Κοτζοπουλο, Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτα Μπελωνη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην πρωτολογία του:

«Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στη διάθεσή σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Επίσης, επανέλαβε όσα είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κοινοβουλευτική συνεργασία επί συγκεκριμένων προτάσεων νόμου με το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, κατά τη δευτερολογια του ανέφερε:

Πάρα πολύ παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση. Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα γιατί η κοινωνία αγκομαχα και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία.