Παιδεία

Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμοί για τα Ειδικά Μαθήματα – Πότε οι Βάσεις 2024

Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμοί για τα Ειδικά Μαθήματα – Πότε οι Βάσεις 2024 Φωτογραφία: EUROKINISSI
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, η ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελληνίων 2024.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα γενικά μαθήματα των Πανελληνίων 2024, αύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων. 

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πού και πώς θα δείτε τις βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Υπουργείο Παιδείας, αύριο μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ανακοινωθεί οι εναπομείνασες βαθμολογίες των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα ώστε πλέον να έχουν στην διάθεσή τους το σύνολο των επιδόσεων τους και να υπολογίσουν εκ νέου τα μόρια τους για τις αντίστοιχες σχολές που έχουν ως προαπαιτούμενο αυτά τα μαθήματα. 

Όπως αντίστοιχα συνέβη και με τα αποτέλεσματα των γενικών πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων από νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα φορτώνονται στην πλατφόρμα των αποτελεσμάτων results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες ώστε μέχρι το μεσημέρι να έχει γίνει η πλήρης ενημέρωση της καρτέλας των υποψηφίων. Από πλευράς τους, οι μαθητές μπαίνοντας στην ειδική πλατφόρμα, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες θα δουν αναλυτικά τις επιδόσεις τους.

Και με μήνυμα SMS η βαθμολογία στα Ειδικά Μαθήματα

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το είχαν ήδη αιτηθεί στο gov.gr. Παραδοσιακά θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας σε εμφανές σημείο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα αναρτώνται τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά μόνο οι κωδικοί και οι βαθμοί.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια σας

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι, μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας Υπολογισμός Μορίων που είναι διαθέσιμη εδώ, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων και για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Υποβολή Μηχανογραφικού: Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις 2024

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 9 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής του Μηχανογραφικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr 

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το Μ.Δ. και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις μέσω της Προσωρινής Αποθήκευσης Μηχανογραφικού πριν προχωρήσουν στην τελική υποβολή του Μηχανογραφικού το αργότερο σε ημερομηνία που θα ορισθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ε.Β.Ε. κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μετά την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ. και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Ποιοι δικαιούνται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο

Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν:

- Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2024, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Συγκεκριμένα, για τους υποψηφίους του 10% έτους 2022 ισχύει η Ε.Β.Ε., όπως διαμορφώθηκε το 2022, ενώ για τους υποψηφίους του 10% έτους 2023 ισχύει η Ε.Β.Ε., όπως διαμορφώθηκε το 2023.

Αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των Μηχανογραφικών, θα εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ανακοίνωση των Βάσεων 2024 με την επικρατέστερη ημερομηνία ανακοίνωσή τους να αναμένεται το αργότερο μέχρι και τις 30 Ιουλίου.