Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για αποτελέσματα εκλογών 2023: «Ανακτούμε δεσμούς με τους προοδευτικούς πολίτες» και... «καρφιά» σε Τσίπρα

eurokinissi eurokinissi
«Θετική» είναι η πρώτη αποτιμήση για τα αποτελέσματα εκλογών 2023 από το ΠΑΣΟΚ.

«Το exit poll το επιβεβαιώνει η κάλπη, περιμένουμε το τελευταίο αποτέλεσμα», αναφέρουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ.

«Βάση των exit poll που βλέπουμε κ εφόσον επιβεβαιωθεί η τάση φαίνεται καθαρά ότι το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν συγκυριακό, η επιλογή των ψηφοφόρων δεν ήταν ευκαιριακή», σημειώνουν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

«Το exit poll δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, επανακτά δεσμούς εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς πολίτες», συμπληρώνουν.

Από το ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο ότι «εάν η τάση επιβεβαιωθεί με τόσα αυξημένα ποσοστά της ακροδεξιάς τότε ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατικό ανάχωμα είναι ακόμη μεγαλύτερος, διότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δε μπήκε στη διαδικασία να κάνει μικροπολιτική με την ακροδεξιά όπως για παράδειγμα στις προηγούμενες εκλογές του Τσίπρα προς παραστρατημένους της ΧΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε δηλώσει ότι αυτές τις ψήφους εμείς δε τις θέλουμε».

Επιπλέον, «επιβεβαιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, ενώ σημαντικό είναι ότι υπάρχει αυξητική τάση για το κόμμα και αλλάζει το δίπολο.

Το ΠΑΣΟΚ γίνεται δεύτερο κόμμα στο Ρέθυμνο (έχει ανέβει 9 μονάδες, νομός όπου κατέβηκε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 5 μονάδες).

Νομοί που είναι δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ: Δωδεκάνησα, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Αρκαδία, Αργολίδα, Ηλεία, ενώ διατηρεί τα ποσοστά του σε Χίο, Δράμα, Κιλκίς, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λακωνία.

«Το ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε όλα τα νομικά εργαλεία για την ακροδεξιά (τροπολογία, προσφυγή στον Άρειο Πάγο). Ουδέποτε χαϊδέψαμε αυτιά, από Βενιζέλο μέχρι την αείμνηση Φώφη Γεννηματά και έως σήμερα», καταλήγουν από το ΠΑΣΟΚ.