Πολιτική

Δήλωση «φωτιά» από την Τζώρτζια Κεφαλά: «Δεν συμφωνώ με όλες τις θέσεις των Σπαρτιατών»

Δήλωση «φωτιά» από την Τζώρτζια Κεφαλά: «Δεν συμφωνώ με όλες τις θέσεις των Σπαρτιατών» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Δηλώσεις της Τζώρτζια Κεφαλά για τους Σπαρτιάτες προκαλούν αίσθηση. «Αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά, δεν συμφωνώ με όλες τις θέσεις τους» είπε η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Την ώρα που η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου μέσα στη Βουλή αντιδρά με την είσοδο των Σπαρτιατών στο Κοινοβούλιο, η Τζώρτζια Κεφαλά έκανε μια δήλωση για το κόμμα των Σπαρτιατών, που αν μη τι άλλο θα συζητηθεί πολύ.

«Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά. Δεν συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις τους, διαφωνώ με τις περισσότερες. Γιατί ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή. Έχει να κάνει με το διάλογο, τη συζήτηση και τη στοιχειοθέτηση των απόψεων, δεν θεωρώ "δόκιμες" τις μεθόδους των Σπαρτιατών», είπε η τραγουδίστρια των Μπλε και βουλευτής της «Πλεύσης».

Αναφορικά με το dress code που επέλεξε για την ορκωμοσία και για το οποίο έδωσε την απάντησή της μέσω των social media, είπε: «Πρέπει να μου ζητηθεί γύρω στις 100 φορές, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα αλλάξω».

«Το να μπουν στην Βουλή οι άνθρωποι που είναι ο αληθινός τους εαυτός, έχει να κάνει και με την έλλειψη υποκρισίας η οποία πρέπει να φύγει και από την κοινωνία και από τη Βουλή. Ωραίοι οι θεσμοί, ωραίος ο σεβασμός, αλλά ο τρόπος που εγώ δείχνω τον σεβασμό μου και ο τρόπος που δείχνει ένας άλλος συνάδελφος τον σεβασμό του, επίσης είναι θεμιτός και σεβαστός», πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε με τις καρδούλες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η Τζώρτζια Κεφαλά ανέφερε: «Η κίνηση που κάνει η Ζωή (σ.σ. Κωνσταντοπούλου) με την καρδούλα είναι η πιο υπέροχη κίνηση που μπορούσε να κάνει, διότι η κατανόηση και η ενσυναίσθηση είναι στοιχεία που λείπουν και από τη Βουλή και από τους ανθρώπους γενικότερα».