Πολιτική

Τι ετοιμάζει για την 3η Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης

Τι ετοιμάζει για την 3η Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης
Τους επόμενους σταθμούς της ανάδειξης του αντιπολιτευτικού και του ιδεολογικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ στη νέα πολιτική σεζόν, στην οποία εισερχόμαστε σταδιακά βγαίνοντας από το καλοκαίρι, ετοιμάζει η ηγεσία του κόμματος.

Σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική ύλη, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα καθώς η επικαιρότητα προσδιορίζει με σαφήνεια τις τελευταίες μέρες τα θέματα της πολιτικής ατζέντας. Τα ζητήματα, λοιπόν, που αναμένεται να επικεντρωθεί η αντιπαράθεση τις επόμενες μέρες γενικώς, αλλά και ειδικότερα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, είναι οι πυρκαγιές, στις οποίες έχει αποδειχθεί στην πράξη η ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής και το ζήτημα της συμμετοχής Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επιμένει στην ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για τον αποκλεισμό του.

3η Σεπτέμβρη στο Ζάππειο για σύγχρονη κεντροαριστερά και κλιματική αλλαγή

Σε σχέση με την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος, προγραμματίζονται δύο μείζονα πολιτικά γεγονότα. Το πρώτο θα είναι με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, για την οποία θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση στο Ζάππειο. Σε αυτή αναμένεται να οργανωθεί τουλάχιστον μια ειδική συζήτηση, συγκεκριμένα για την κλιματική αλλαγή και να ακολουθήσει μια ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με θέμα τη σύγχρονη κεντροαριστερά.

Περιοδεία σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία με αφορμή τη ΔΕΘ

Το δεύτερο στοίχημα του Σεπτεμβρίου για τον πρόεδρο του κόμματος θα είναι η παρουσία του στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, πέρα από την ημέρα της συνέντευξης Τύπου (την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη), προγραμματίζεται μια πολυήμερη περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να δοθεί και η έμφαση που απαιτείται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εκλεγεί στη βουλή ως βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης.