Πολιτική

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Ανακοινώνει μέτρα στήριξης ο Μητσοτάκης

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Ανακοινώνει μέτρα στήριξης ο Μητσοτάκης Φωτογραφία: INTIME
Μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 το απόγευμα από την Λάρισα, καθώς η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς άμεσης δρομολόγησης των μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, στο πλαίσιο της σχετικής δέσμευσης που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα διαθέτει πλέον μηχανισμό αρωγής σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών για να προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες.

Το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει το βλέμμα και στην διεκδίκηση της μεγαλύτερης δυνατής ευρωπαϊκής στήριξης όπως έχει ήδη ζητήσει ο πρωθυπουργός μέσω επιστολής στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία έχει εκφράσει από την πλευρά της την ετοιμότητα της Ευρώπης να ενεργοποιήσει τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και έχει τονίσει ότι είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να κινητοποιήσουμε υποστήριξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει να μεταβεί μέσα στην εβδομάδα και ο ίδιος στις Βρυξέλλες για να έχει συζητήσεις για το ζήτημα αυτό ενόψει και της κατάρτισης των σχεδίων ανασυγκρότησης των πληγέντων περιοχών. Αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τον Έβρο ο οποίος έχει πληγεί από τις πυρκαγιές και αναμένεται να αναφερθεί από εκεί στο σχέδιο ανασυγκρότησης του Έβρου που έχει προαναγγελθεί μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές.

Ανακοινώσεις για τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα κατά την αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί και στην αναβληθείσα επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για την οποία νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε το πρωί ότι δεν υπάρχει ακόμα τελική ημερομηνία για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και την συνέντευξη τύπου, ενώ η αρχική πληροφόρηση από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου ήταν ότι θα γίνει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.