Πολιτική

Απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

Απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: INTIME NEWS
Δεν αποκλείεται να φτάσουν τις 150.000 οι ψηφοφόροι. Μικρή παράταση πέρα τις 21:00 σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα καθώς υπάρχουν ακόμα ουρές.

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της μεγάλης συμμετοχής. Οι κάλπες έκλεισαν στις 21:00 ενώ υπάρχει μικρή παράταση και πέρα τις 21:00 σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα όπου παρατηρούνται ακόμα ουρές.

Η συμμετοχή των μελών του κόμματος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου είναι πολύ μεγάλη καθώς μέχρι λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες είχαν ψηφίσει πάνω από 140.000 μέλη του κόμματος. Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον αριθμό δεν υπολογίζονται 1.100 άτομα που ψήφισαν από το εξωτερικό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ψηφοφόροι δεν αποκλείεται να φτάσουν τις 150.000.

Στις 5 το απόγευμα έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων.

Κανένα από τα επιτελεία των υποψηφίων δεν είχε προβλέψει την τόσο εντυπωσιακή συμμετοχή της κοινωνίας. Και οι πέντε υποψήφιοι έχουν ασκήσει τα εκλογικά τους καθήκοντα και αναμένουν τα αποτελέσματα.

Πότε τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η εταιρεία που έχει αναλάβει την καταμέτρηση, μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα έχει το 50% των αποτελεσμάτων και αργότερα το 100%.