Πολιτική

Τον εμπιστεύτηκε ο Τσίπρας, τον θέλει και ο Κασσελάκης

Τον εμπιστεύτηκε ο Τσίπρας, τον θέλει και ο Κασσελάκης Φωτογραφία: EUROKINISSI
Τεκτονικές αλλαγές επιφέρει η ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τη νίκη του στις εκλογές για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου ήδη αδειάζουν γραφεία καθώς ο νέος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα του κόμματος. Άλλωστε, αυτή θεωρεί ότι είναι και η εντολή που έλαβε από τις χιλιάδες ψηφοφόρους που τον στήριξαν στην διπλή εκλογική μάχη.

Ο 35χρονος νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει από την αρχή στα βαθιά καθώς σε δύο εβδομάδες θα κληθεί να δώσει μια ακόμα εκλογική μάχη, αυτή τη φορά σε κεντρικό επίπεδο καθώς για τις 8 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

Παρά την μικρή του πολιτική εμπειρία ο Στέφανος Κασσελάκης γνωρίζει πολύ καλά την αξία που έχει η εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία άλλωστε, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης - μετά το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά - δίνει ξεχωριστή πολιτική βαρύτητα. Για αυτό το λόγο, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από ήδη από τους συνεργάτες του να τον ενημερώσουν για το βιογραφικό και τις περγαμηνές του Γιώργου Ιωακειμίδη, του υποψήφιου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Στέφανος Κασσελάκης έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από όσα έμαθε για τον επί επτά συνεχόμενες θητείες Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη. Όπως, μάλιστα, έλεγε ο κ. Κασσελάκης στους στενούς του συνεργάτες το προφίλ του κ. Ιωακειμίδη ταιριάζει απόλυτα σε όσα και ο ίδιος ο νεαρός πολιτικός έχει στο μυαλό του για την αυτοδιοίκηση: «Ανεξάρτητος, προοδευτικός, βαθύς γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης και… winner», έλεγε ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή του προκατόχο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βέβαιος ότι ο Γιώργος Ιωακειμίδης μπορεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής.