Πολιτική

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές Γεροβασίλη κατά όσων αποχώρησαν: «Να αφήσουν τα κόλπα»

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές Γεροβασίλη κατά όσων αποχώρησαν: «Να αφήσουν τα κόλπα» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Βαθιά διχασμένος είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνουν οι δηλώσεις, οι αντιδράσεις και οι αποχωρήσεις στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η δήλωση της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη αφορούσε την αποχώρηση των στελεχών περί τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Διονύση Τεμπονέρα.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της η πρώην υπουργός ανέφερε: «Μπήκε θέμα με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές να μπει σε ψηφοφορία. Η δική μου θέση είναι ότι αυτό δεν είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα, είναι πολιτικό και αυτό το νόημα έχει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι αύριο. Τα διαδικαστικά μπορεί εύκολα κάνεις να τα μετατρέπει σε πολιτικά αλλά αυτό είναι συχνά ένα τρικ. Κάλεσα τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου να μιλήσουμε ειλικρινά να πούμε ό,τι έχουμε να πούμε. Η δική μου θέση σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου είναι γνωστή, τη διαφωνία μου την έχω διατυπώσει, το θεωρώ θεσμικά λάθος και ζητάμε να αποσυρθεί κάθε τέτοια σκέψη. Ωστόσο μπορούμε να συζητάμε ήρεμα και απλά χωρίς κόλπα και ειλικρινά μεταξύ μας».

Σε ερώτηση για την αποχώρηση των στελεχών είπε: «Από ό,τι κατάλαβα αποχώρησαν από τη διαδικασία για διαδικαστικούς λόγους. Πολιτικούς λόγους δεν έχω ακούσει».

Υπέρ των διαγραφών ο Πολάκης

Από την πλευρά του ο κ. Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή τάχθηκε υπέρ των διαγραφών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία. Με μια πολιτική απόφαση αύριο που θα λέει ότι εκφράσεις και τοποθετήσεις δεν συμβαδίζουν με τα μέλη του κόμματος, το θέμα λήγει εδώ».

POLAKIS

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε: «Είναι αναγκαίο να χωρίσουμε. Οι διαγραφές έπρεπε να έχουν γίνει».

Την ίδια στιγμή, οι Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν ότι διαφωνούν να το δημοψήφισμα Κασσελάκη.

«Να μιλήσει ο Τσίπρας»

Η Σία Αναγνωστοπούλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν τέως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, δεν παρέμβει πάραυτα.

«Αν ο πρώην πρόεδρός του δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί», δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

SIA

Η απουσία του κ. Τσίπρα από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει εύλογα ερωτήματα, ενώ, όλο αυτό διάστημα της σφοδρής σύγκρουσης εντός του κόμματος, ο άλλοτε επικεφαλής του δεν έχει πάρει θέση.