Πολιτική

Φάμελλος: Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι, ούτε νομενκλατούρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Φάμελλος: Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι, ούτε νομενκλατούρα στον ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε λανθασμένη την έκφραση που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης περί κουκουλοφόρων στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα σε ερωτήσεις αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

«Δεν υπάρχει νομενκλατούρα, ούτε κουκουλοφόροι. Είναι νομίζω μια λανθασμένη έκφραση», επεσήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε από κλειστές κάλπες και από διαδικασία ψηφοφορίας η οποία επιλέχθηκε και για τη διαδικασία της μομφής. Όλοι μας, τα μέλη και οι βουλευτές εκλεχθήκαμε από διαδικασία ψηφοφορίας με κάλπες. Δεν υπάρχει νομενκλατούρα, η Κεντρική Επιτροπή και οι βουλευτές έχουν εκλεγεί απευθείας από τη βάση με διπλή νομιμοποίηση. Υπάρχει καταστατικό με το οποίο εξελέγη ο Στέφανος, το δέχθηκε και ήρθε με αυτό. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αμφισβητούμε το καταστατικό εκ των υστέρων και να είναι α λα καρτ», τόνισε.

«Έκλεισε μια δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε για να μην δημιουργηθεί νέος διχασμός, ήταν όμως μια δημοκρατική διαδικασία η οποία απέδειξε ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, που να δίνει διέξοδο και προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν στη συνεδρίαση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναγνώρισε ότι υπάρχει συρρίκνωση και απαξίωση των οργανώσεων και της απήχησης των ιδεών του κόμματος στον κόσμο. «Ξεκαθαρίζω ότι η επόμενη μέρα μάς βρίσκει όλους ενωμένους, μας βρίσκει στον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

«Πέρασε μια δύσκολη στιγμή, δεν μένει στίγμα στο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να γίνει κάτι τέτοιο, προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σήμερα τα μέλη της ΚΕ επέλεξαν να γυρίσουμε σελίδα για μια πολύ καλύτερη προοπτική», δήλωσε ακόμα.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε:

«Αυτό που έχουμε συνηγορήσει είναι στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την κινητοποίηση των δημιουργικών και δημοκρατικών ανθρώπων και στο ότι όλοι θα είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, από όποιον ρόλο επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του, γιατί είμαστε στρατιώτες. Έχω αναλάβει ευθύνες και στο παρελθόν, προφανώς με ότι αποφασίσουμε συλλογικά, θα συνεισφέρουμε όλοι σε μια πορεία που δεν νομίζω ότι χρειάζεται σήμερα άλλη δήλωση».

Όταν ρωτήθηκε ξανά, αν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, απάντησε: «Δεν υπάρχει ώρα για συζήτηση που αφορά πρόσωπα. Όλους τους ενδιαφέρει αν θα υπάρχει ένα κόμμα το οποίο θα είναι δημοκρατικό, προοδευτικό, οικολογικό, ευρωπαϊκό, Αριστερό που θα δίνει λύσεις. Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.