Πολιτική

«Ακέφαλη και ανενεργή» παρά τις τυμπανοκρουσίες σύστασης η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

«Ακέφαλη και ανενεργή» παρά τις τυμπανοκρουσίες σύστασης η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Την αδράνεια επάνδρωσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμούς της Διασποράς της Βουλής, που τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με κοινή ανακοίνωση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργου Παπανδρέου, Δημήτρη Μάντζου και Ευαγγελίας Λιακούλη, καταγγέλλεται ότι «η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά και παραμένει ακέφαλη».

Όπως επισημαίνεται δεν συζητήθηκε καν στην επίμαχη επιτροπή το σχέδιο νόμου που ψήφισε η παρούσα Βουλή για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων και όπως υπογραμμίζεται «παραμένει μάλιστα ανενεργή την ώρα που υπάρχουν πλείστα ζητήματα που απασχολούν τους απόδημους Έλληνες αλλά και πεδία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δεσμών της χώρας μας με τη διασπορά, κυρίως μέσω της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής διπλωματίας. Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είναι απλώς διακοσμητική και οι απόδημοι συμπατριώτες μας δεν είναι φορείς μιας κοινής εθνικής κληρονομιάς αλλά απλώς ενός εκλογικού δικαιώματος».