Πολιτική

Γκιουλέκας: «Δεν θα ψηφίσω υπέρ του γάμου των ομοφύλων εάν το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την τεκνοθεσία»

Γκιουλέκας: «Δεν θα ψηφίσω υπέρ του γάμου των ομοφύλων εάν το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την τεκνοθεσία» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Σαφή θέση εναντίον της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια πήρε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, τονίζοντας περιμένει να δει την Τετάρτη το σχέδιο της κυβέρνησης και μετά θα αποφασίσει.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μιλώντας στην εκπομπή One Talk με τον Τάκη Χατζή είπε χαρακτηριστικά πως «αν περιλαμβάνεται η τεκνοθεσία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν θα το ψηφίσω», προσθέτοντας κι αυτός τη φωνή του στους διαμαρτυρόμενους της Πειραιώς.

«Αφενός, τα δικαιώματα όλων πρέπει να γίνουν σεβαστά, όμως δεν ακούω κάτι για τα δικαιώματα των παιδιών», τόνισε και δήλωσε πως αναμένει να δει την Τετάρτη το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολότητά του και έπειτα θα κρίνει.

Επιπροσθέτως, ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν θεωρεί ορθό να δημιουργούνται παιδιά κατά κατά παραγγελία και οι παρένθετες μητέρες να λειτουργούν ως «μηχανές τεκνοποίησης».

«Το όλο ζήτημα οφείλει να τεθεί σε δημόσια συζήτηση, πάντα σχετικά με το μέλλον αυτών των παιδιών», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως «ο γάμος και η υιοθεσία, πάνε μαζί».

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε ένα παιδί στην ευαίσθητη ηλικία των 2,3 και 4 χρονών», είπε, διατυπώνοντας τις ενστάσεις του σχετικά και με την αναφορά στους γονείς ως «Γονέας Ένα» και «Γονέας Δύο».

{https://youtu.be/bibHSfHdkZE}