Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: «Ένα ακόμα πολιτικό παιχνίδι η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωκοινοβούλιο»

eurokinissi eurokinissi
Σε «ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου» από την Αριστερά και την κεντροαριστερά σε βάρος του ΕΛΚ, απέδωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ψήφισμα καταδίκης της Ελλάδας για το κράτος δικαίου.

Παράλληλα, υποστήριξε και ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν στο συγκεκριμένο ψήφισμα «έβαλαν το πολιτικό μικροκομματικό τους συμφέρον πάνω από την χώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι «τα κόμματα της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη προχώρησαν στο συγκεκριμένο ψήφισμα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου που φαίνεται ότι ξεκίνησε για εκείνους» και έκανε λόγο για «ένα πολιτικό παιχνίδι κατά του ΕΛΚ και του πιο ισχυρού κομματος του ΕΛΚ που είναι η ΝΔ».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, στόχος είναι «να μειωθεί το κύρος και η έκταση της επιτυχίας της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια», «μία Ελλάδα που- όπως είπε- ήταν παρίας στην Ευρώπη και αρνητική είδηση σε όλες τις μεγάλες στήλες του εξωτερικού, ήταν αντικείμενο συζήτησης για το χρέος και τα ελλείμματά της και μέσα από μία προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μέσα σε μία περίοδο κρίσεων, έχουμε καταφέρει πάρα πολλά.

Είναι η χώρα της χρονιάς, με βάση τον Economist, είναι η χώρα που εξέλεξε- και αναφέρομαι στον Θόδωρο Ρουσόπουλο- Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ομόφωνα».

«Αυτή είναι η Ελλάδα και το κράτος δικαίου αξιολογείται στην Ελλάδα, όπως και σε όλα τα κράτη της Ευρώπης από την έκθεση για το κράτος δικαίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», τόνισε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει αναφερθεί σε μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια «και σε επίπεδο κράτους δικαίου και σε επίπεδο ελευθερίας του τύπου, οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά από την τελευταία ετήσια έκθεση».

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παίζεται αυτό το πολιτικό παιχνίδι είτε με κάποιο ψήφισμα, είτε με συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας την «δήθεν νεκρή Μαρία».

«Για τους ευρωβουλευτές άλλων χωρών δεν έχω να κάνω παραπάνω σχόλιο, ανήκουν σε κάποιους συγκεκριμένους σχηματισμούς, ακολουθούν μία συγκεκριμένη πολιτική και στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής συκοφαντούν την Ελλάδα».

«Εμείς μπορούμε να αποδεικνύουμε με τις πολιτικές μας γιατί όλα αυτά δεν ισχύουν. Αλλά το πιο λυπηρό είναι ότι μεταξύ αυτών που υπερψήφισαν αυτό το ψήφισμα είναι και Έλληνες ευρωβουλευτές , οι οποίοι- και δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά- έβαλαν το πολιτικό μικροκομματικό τους συμφέρον πάνω από την χώρα. Γιατί σε αυτό το ψήφισμα υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο, το άρθρο 22 που μιλά για περιορισμό ή αναστολή των πόρων που θα λάβει η χώρα μας».

«Δηλαδή, Έλληνες ευρωβουλευτές , και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν το μπλοκάρισμα, τον περιορισμό, την αναστολή χρηματοδότησης της χώρας μας», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.