Πολιτική

Μαρινάκης για «πυρά» Σαμαρά και Καραμανλή: Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος

Μαρινάκης για «πυρά» Σαμαρά και Καραμανλή: Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος
«Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μονόδρομος για να πάει η χώρα παρακάτω. Μία στρατηγική δηλαδή λελογισμένης διεύρυνσης, πάντα με σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ».

Αυτό υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι στον απόηχο των χθεσινών ηχηρών παρεμβάσεων από τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή οι οποίοι, αν και σε διαφορετικούς τόνους, αποδόμησης πολλές από τις κυβερνητικές επιλογές και ζήτησαν αλλαγή πορείας και επιστροφή στις ρίζες της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «αποδεικνύεται ότι είναι μία στρατηγική που την επιδοκιμάζουν οι πολίτες κατά πλειοψηφία και η οποία αποδίδει , λύνονται δηλαδή προβλήματα». Ο ίδιος επισήμανε μάλιστα ότι «πολλά από τα στελέχη που ήρθαν και μας βρήκαν και ενώθηκαν με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγησαν στη συνέχεια με σταυρό και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ τους επιδοκίμασαν».

Δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος και να μένουμε στο δέντρο επιμέρους συζητήσεων που μπορεί να ανήκουν και στο παρελθόν. Έχουν αξία όλα, τα ακούμε, αλλά περισσότερο ακούμε αυτά που μας λένε οι πολίτες σε ολόκληρη την χώρα, πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Απαντώντας στις ενστάσεις για την ισχυρή παρουσία εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "η συντριπτική πλειοψηφία όλων των συνθέσεων των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι σήμερα, είναι άξια κοινοβουλευτικά στελέχη και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης είναι άνθρωποι που προέρχονται από τη ΝΔ". Υπογράμμισε επίσης ότι από το 2019 έχουν αποχωρήσει μετά από ανασχηματισμούς, 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κόσμο τον ενδιαφέρει εάν υλοποιούμε αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε. "Το εάν την δουλειά την κάνει ένας άνθρωπος που μπορεί να είναι από μικρό παιδί στην ΝΔ, όπως είμαι εγώ και όπως είναι ο πρωθυπουργός, ή ένας άνθρωπος που έρχεται και συστρατεύεται με τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ, αυτό λίγο απασχολεί τους πολίτες . Εμείς θέλουμε ένα σύνολο συμπαγές, το οποίο να κοιτά τους πολίτες στα μάτια, να ακούει αυτά που του λένε για να πάει η χώρα μπροστά".