Πολιτική

Αγοραστός στην Εξεταστική για Τέμπη: Αρνήθηκε να καταθέσει, «δείχνει» το Συντονιστικό για το «μπάζωμα»

Αγοραστός στην Εξεταστική για Τέμπη: Αρνήθηκε να καταθέσει, «δείχνει» το Συντονιστικό για το «μπάζωμα» Φωτογραφία: eurokinissi
Δεν εξετάστηκε από τα μέλη της εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής και αποχώρησε, καθώς ταυτοχρόνως έχει την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Σε δήλωσή του πάντως, ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος για το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος», υποστήριξε πως η Περιφέρεια «παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια, κυρίως με διάθεση μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής προστασίας».

«Η Περιφέρεια δεν είχε πρωτοβουλία ενεργειών», συμπλήρωσε αφήνοντας να εννοηθεί για ακόμα μια φορά πως τις πρωτοβουλίες των κινήσεων είχε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες που του αποδίδονται, είπε ότι είναι αβάσιμες και απόρροια παραπλάνησης λόγω πολιτικών αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων.