Πολιτική

«Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης» - Σφοδρές αντιδράσεις για το «ορφανό» κοντέινερ των Τεμπών

«Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης» - Σφοδρές αντιδράσεις για το «ορφανό» κοντέινερ των Τεμπών Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Σκανδαλώδης η αποκάλυψη, αναφέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εντοπισμό του κοντέινερ από το δυστύχημα των Τεμπών.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το κοντέινερ που αναζητούσαν από την τραγωδία των Τεμπών.

Δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό πειστήριο, ο εφέτης ανακριτής έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί το κοντέινερ με ασφάλεια σήμερα κιόλας στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών.

Υπενθυμίζει ότι το κοντέινερ ήταν φορτωμένο όταν συνέβη η πολύνεκρη τραγωδία ενώ είναι ένα από τα εμπορευματοκιβώτια της εμπορικής αμαξοστοιχίας και συγκεκριμένα του 4ου σε σειρά κοντέινερ με αριθμό OOLU 6870319 που περιείχε ζωοτροφές και είχε μεταφερθεί από τον χώρο του δυστυχήματος χωρίς να έχει εξετασθεί πρώτα αλλά και να ληφθούν τα απαραίτητα δείγματα.

Κασσελάκης: Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών

Στην είδηση του εντοπισμού του κοντέινερ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε με ανάρτησή του στο X πως «16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα, βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη!».

«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης καταλήγει στην ανάρτησή του διερωτώμενος «πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

{https://twitter.com/skasselakis/status/1806639708677509406}

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνηση

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ μετά την είδηση για τον εντοπισμό του επίμαχου κοντέινερ. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ενημέρωσε ότι θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας πως «η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη».

Νέα Αριστερά: Σκανδαλώδης η αποκάλυψη

«Το έγκλημα των Τεμπών, όπως φαίνεται, ακολουθείται από ένα άλλο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης», σχολίασε η Νέα Αριστερά.«Σε οικόπεδο ιδιώτη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το κοντέινερ του εμπορικού τρένου ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Στη συνέχεια σημείωσε πως αυτό έγινε «χωρίς να γνωρίζουμε το ποιος έδωσε την εντολή της μεταφοράς του, πότε και γιατί. Πρόκειται για κοντέινερ που ήταν έμφορτο όταν έγινε η πρόσκρουση και από τη μια στιγμή στην άλλη εξαφανίστηκε».

Η Νέα Αριστερά χαρακτήρισε σκανδαλώδη την αποκάλυψη, «την ώρα μάλιστα που οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ζητήσει να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες για να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας. Κάτι που φυσικά ενάμιση χρόνο τώρα οι ελεγκτικοί κρατικοί μηχανισμοί δεν έχουν καν σκεφτεί».

»Κάποιος πρέπει να δώσει επιτέλους εξηγήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν και η κυβέρνηση να πάψει να υποτιμά τα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων» κατέληξε η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.