Πολιτική

Αρβανίτης: «Θα έλεγα στον Τσίπρα να γυρίσει πίσω και να αναλάβει»

Αρβανίτης: «Θα έλεγα στον Τσίπρα να γυρίσει πίσω και να αναλάβει»
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ηχηρή δήλωση-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που έδειξε το δρόμο των εσωκομματικών εκλογών στον Στέφανο Κασσελάκη, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο ήδη ομιχλώδες τοπίο.

Ο πρώην πρωθυπουργός στο παρά πέντε του συνεδρίου του κόμματος, κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να ανανεώσει την εντολή με προσφυγή στη βάση, προειδοποιώντας ότι ειδάλλως το κόμμα οδηγείται σε εκλογική αποτυχία. Τα στελέχη του κόμματος μετά και την τοποθέτηση Τσίπρα, αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από την ηγεσία Κασσελάκη, που ήδη προανήγγειλε εσωκομματικές κάλπες και δεν είναι λίγοι όσοι ζητούν την επιστροφή Τσίπρα.

 «Και άργησε να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας - Θα έλεγα να γυρίσει πίσω και να αναλάβει»

Ένας από αυτούς και ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης που καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή στο ACTION 24 δήλωσε μεταξύ άλλων πως «αυτό που συνέβαινε στο κόμμα, δεν ήταν καλό. Πολύ τοξικό και προβληματικό, κουραστήκαμε όλοι· και εμείς, τα μέλη, αλλά και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ατζέντα άλλαζε από παντού και αυτό δημιουργεί ένα μείζον πρόβλημα».

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας άργησε να τοποθετηθεί, διότι πηγαίνουμε σε φαινόμενα εκφυλισμού ενός κόμματος και εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι έχουν εναποθέσει στην Αριστερά τις ελπίδες τους. Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ήταν θεσμική και απευθύνεται σε όλους, όχι μονάχα στον Πρόεδρο. Ο κ. Κασσελάκης έχει πολλά κρίσιμα στοιχεία, έκανε μία εξαιρετική πολιτική ομιλία, μίλησε πολύ και αυτό μου άρεσε», προσέθεσε μεταξύ άλλων.