Πολιτική

Οικονομία, επενδύσεις και Μεσανατολικό στο μενού της συνάντησης Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ

Οικονομία, επενδύσεις και Μεσανατολικό στο μενού της συνάντησης Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ Φωτογραφία: INTIME
Η οικονομία και οι επενδύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ντόχα με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα.

Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα, την οποία ο Εμίρης του Κατάρ αποδέχθηκε.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και η κατάσταση στη Γάζα και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον κ. Μητσοτάκη να υπογραμμίζει τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την εκτίμησή του για τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.