Πολιτική

Διάσκεψη Παρίσι: Το ευρωπαϊκό «πουγκί» και το μήνυμα Μητσοτάκη για Ουκρανία

Διάσκεψη Παρίσι: Το ευρωπαϊκό «πουγκί» και το μήνυμα Μητσοτάκη για Ουκρανία Φωτογραφία: Eurokinissi
Στη διάσκεψη για τη στήριξη της Ουκρανίας, με πρωτοβουλία Μακρόν, θα λάβει μέρος το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DNEWS, στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι μετά την απόφαση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για στήριξη της Ουκρανίας με 50 δις ευρώ, εκείνο που έχει τώρα σημασία είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική, αλλά παράλληλα να διασφαλιστεί η εφαρμογή των κυρώσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει πως η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίζει να την στηρίζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, ενώ θα επισημάνει και την ανάγκη η Ευρώπη να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισημάνει πως η Ευρώπη θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία και θα τονίσει πως μία πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.