Πολιτική

Επίθεση Μαρινάκη: Πάμε να αποκτήσουμε ως αντιπολίτευση έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση Μαρινάκη: Πάμε να αποκτήσουμε ως αντιπολίτευση έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ
Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τις αιτιάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί «διευθέτησης συμφερόντων».

«Αποδεικνύεται τελικά ότι πάμε να αποκτήσουμε ως αντιπολίτευση έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «έχουμε την ίδια ρητορική και την ίδια επιχειρηματολογία, κενή περιεχομένου και το ίδιο ύφος μηδενισμού και απαξίωσης».

«Ένας παρωχημένος λόγος που δεν κάνει , νομίζω, στο τέλος της ημέρας καλό σε κανέναν, ούτε στην αντιπολίτευση, ούτε στην χώρα, ούτε στους πολίτες, ούτε στους φοιτητές», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να καταλάβει γιατί μπαίνει ως πρόφαση αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ περί εξυπηρέτησης συμφερόντων».

«Πείτε μας μία χώρα που έχει θεσπίσει αυστηρότερα κριτήρια , πείτε μας ποιο κριτήριο από αυτά που βλέπετε, δεν σας ικανοποιεί», πρόσθεσε και ο κ. Μαρινάκης και αφού επανέλαβε ότι «όλα αυτά είναι προσχηματικά», σημείωσε: «Μιλάμε πλέον για την δημιουργία ενός πράσινου ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες έχουν απορρίψει την μηδενιστική λογική, έχουν απορρίψει το όχι σε όλα και αν για κάποιο λόγο ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να το επαναφέρει με άλλο φόντο, δικαίωμά του, η χώρα όμως θα προχωρήσει μπροστά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση «φέρνει ένα απολύτως συνταγματικό νομοσχέδιο» επικαλούμενος και την άποψη συνταγματολόγων που, όπως είπε, δεν έχουν ταχθεί στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Αλιβιζάτος.