Πολιτική

Βόμβα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών: Έρευνα για την αλλοδαπή εταιρεία Κασσελάκη

Βόμβα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών: Έρευνα για την αλλοδαπή εταιρεία Κασσελάκη
Την ενημέρωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για «εξόχως ανησυχητικά γεγονότα με το δανεισμό Κασσελάκη» ζητήσε νωρίτερα την Τρίτη ο απολυθείς Θύμιος Γεωργόπουλος.

Ποινικά υπόλογος είναι ο Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου για την ύπαρξη εταιρείας που διαθέτει στην Αμερική ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την οποία φέρεται να αντλήθηκαν τα χρήματα για το κομματικό ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια έρευνας για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελεας Πρωτοδικών, Δημήτριος Νομικός, ενώ τα εν λόγω έγγραφα έφεραν στη δημοσιότητα πηγές προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται πως όπως προέκυψε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - τουλάχιστον κατά τον Δεκέμβριο του 2023 - ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρίας, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων. 

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2023, πηγές προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη, έκαναν γνωστό ότι ο πρόεδρος του κόμματος δανειοδότησε με δικά του χρήματα τα κομματικά ΜΜΕ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων.

Η διαρροή προκάλεσε τότε πλήθος ερωτημάτων για την προέλευση των χρημάτων, για τους ακριβείς όρους του δανείου, αλλά και για τη σκοπιμότητα αυτής της ίδιας της διαρροής από πρόσωπα του περιβάλλοντος του.

Οι διευκρινίσεις που ακολούθησαν, χωρίς να υπάρξει ποτέ επίσημη ανακοίνωση από τον Πρόεδρο του Σύριζα, ανέφεραν ότι το δάνειο δόθηκε από εταιρία συμφερόντων του προς την εταιρία Left Media Α.Ε.

Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη

Για τα «γρήγορα» και τα «αργά» αντανακλαστικά της ελληνικής Δικαιοσύνης μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας την εντολή του Εισαγγελέα για έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

«Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο - μέχρι το τελευταίο ευρώ.

»Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν», σημείωσε μεταξύ αλλών.

{https://twitter.com/skasselakis/status/1765057086939943134}