Πολιτική

Φοίβος Ιωαννίδης: Μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για τον θάνατο του πρώην βουλευτή

Φοίβος Ιωαννίδης: Μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Φωτογραφία: FACEBOOK
«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ στο μήνυμά του για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη.

Μηνύματα για τον θάνατο του Φοιβου Ιωαννίδη έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με δήλωση της αναφέρθηκε στον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη επισημαίνοντας πως «Σε όλη του τη διαδρομή στον δημόσιο βίο, με πλούσια αντιδικτατορική δράση και υποδειγματική αφοσίωση στη δημοκρατία, ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε από διάφορες θέσεις το κοινωνικό σύνολο με συνέπεια και αφοσίωση στις αρχές του, αποτελώντας παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη. Τον αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη».

ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει σε δήλωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από τη γενναιότητα, την ανιδιοτέλεια και την πίστη του σε υψηλά ιδανικά και αξίες. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη έντεκα χρόνων από το Έκτακτο Στρατοδικείο Χανίων, για την αντιστασιακή του δράση κατά της χούντας και μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Νέων Πολιτικών Δυνάμεων. Το 1989 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Λασιθίου. Διετελεσε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Νέα Αριστερά για Φοίβο Ιωαννίδη

Ο Φοίβος Ιωαννίδης ήταν ένας βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος, αναφέρει η Νέα Αριστερά.
«Η γενναία του στάση απέναντι στη στρατιωτική δικτατορία υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα έμπρακτης αμφισβήτησης ενός αυταρχικού καθεστώτος. Μαχόμενος δικηγόρος, ενεργός πολιτικός στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ανυποχώρητος στις ιδέες του μέχρι τέλους, συνέδεσε το όνομά του με τον μεταπολιτευτικό αγώνα για τον εκδημοκρατισμό των θεσμών και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Έζησε -όπως είναι και ο τίτλος του αυτοβιογραφικού του βιβλίου- «μια ζωή γεμάτη». Τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης, δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πέθανε σε ηλικία 88 ετών. «Μια ζωή γεμάτη τελείωσε λίγο πριν το “Χριστός Ανέστη”. Ο πατέρας μας Φοίβος Ιωαννίδης πέθανε χθες το βράδυ. Όπως είχε επιλέξει θα κηδευθεί στη γενέθλια πόλη του Σητεία σε χρόνο που θα ανακοινωθεί προσεχώς» έγραψε ο γιος του με ανάρτησή του στα social media.

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0N37uCJfhY9PoWxjramwyrXkhN7GD5FCftrSwCRKGgzdkGV2TA6fsfhZAgupGmLGNl&id=100008641501008}