Πολιτική Γραμματεία με... πανό και συνθήματα

Πολιτική Γραμματεία με... πανό και συνθήματα
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως λογιζόταν ως ναρκοπέδιο.

Η χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Alpha απλά επιβεβαίωσε πως μοναδική του στόχευση μετά το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα είναι η περαιτέρω κλιμάκωση και η ένταση της στρατηγικής διάσπασης, προκειμένου να βρεθούν νέοι «υπονομευτές». Να ωθήσει δηλαδή στην έξοδο όσους διαφωνούν με τη μετατροπή του κόμματος σε προσωποπαγές μόρφωμα, χωρίς διαβούλευση στα όργανα, χωρίς λογοδοσία.

Ωστόσο, η συνεδρίαση του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, όχι μόνο για την πολιτική διαμάχη στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και γιατί θα γίνει στον απόηχο του «λουκέτου» του καθημερινού φύλλου της Αυγής μετά από προσωπική απόφαση του κ. Κασσελάκη.

Για το εν λόγω θέμα ο κ. Κασσελάκης χθες επανέλαβε τα μύρια όσα, παραγνωρίζοντας πως η έλευσή του στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύθηκε από αύξηση του κόστους των κομματικών Μέσων μέσα από σειρά προσλήψεων και αυξήσεων, ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο εξυγίανσης που είχε εξοικονομήσει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι της Αυγής έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Κουμουνδούρου την ώρα της συνεδρίασης της ΠΓ για το κλείσιμο της Αυγής, καθώς και για τα δεδουλευμένα τους, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία εγγύηση. Και όπως είναι λογικό, θα ζητήσουν να παραστούν στη συνεδρίαση για να λάβουν εγγυήσεις τόσο για τα δεδουλευμένα τους όσο και για την αποτροπή απολύσεων, τις οποίες μέχρι στιγμής κανείς από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκλείσει...