Πολιτική

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ είχε παρουσιάσει το ψηφιακό σχολείο από το 2010 - Λυπάμαι τα χρόνια που χάθηκαν

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ είχε παρουσιάσει το ψηφιακό σχολείο από το 2010 - Λυπάμαι τα χρόνια που χάθηκαν Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
«Σημαντικές» οι ανακοινώσεις για το ψηφιακό σχολείο λέει η Άννα Διαμαντοπούλου και εύχεται να καρποφορήσουν αυτή τη φορά.

Το ΠΑΣΟΚ είχε παρουσιάσει από το 2010 όλη την πολιτική για το ψηφιακό σχολείο, επισημαίνει η Άννα Διαμαντοπούλου σε ανάρτησή της.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο, η Άννα Διαμαντοπούλου μέσω social media θύμισε τις αντίστοιχες κινήσεις που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ.

«Στις 9/10/2010 παρουσιάσαμε ως υπουργείο Παιδείας παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου στη Λήμνο όλη την πολιτική για το ψηφιακό σχολείο», σημειώνει.

«Ένα χρόνο αργότερα κι ενώ είχαν εξασφαλιστεί από την ΕΕ οι πόροι για διαδραστικούς πίνακες σε όλα τα σχολεία, είχαν ολοκληρωθεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα, είχαν ενοποιηθεί οι μη συμβατές μέχρι τότε πλατφόρμες στο υπουργείο Παιδείας και υπήρχε ψηφιακή σύνδεση κάθε σχολείου με το υπουργείο», συνεχίζει η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Στις 13.12.2011 παρουσιάσαμε το ψηφιακό φροντιστήριο με επίδειξη των έξι πρώτων μαθημάτων και ανακοινώθηκε η πιλοτική ψηφιακή υπηρεσία συμβούλου καθηγητή για το μάθημα της Φυσικής», συμπληρώνει.

Ακολούθησε ένας μακρύς χειμώνας με μικρά διαλείμματα για την ψηφιακή εποχή στο σχολείο. Θεωρώ ότι είναι σημαντικές οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας και του πρωθυπουργού για το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο και εύχομαι από καρδιάς αυτή την φορά να καρποφορήσουν», γράφει η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όμως, παρατηρεί, μια ολόκληρη σχολική γενιά «δεν πήραν αυτό που όφειλε και μπορούσε να τους δώσει η χώρα τους. Λυπάμαι για δεκατρία χρόνια ψηφιακής πολιτικής, που χάθηκαν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια».

{https://www.facebook.com/anna.diamantopoulou/posts/pfbid02B8gwRxhBWdMSe7WvcQwgt4GK6SfundjQdzwkghBTc4Q8h2hzqK9LDiYg5aJJaiTVl}