Πολιτική

Κουτσούμπας στην Παμποντιακή Ομοσπονδία: Tο ΚΚΕ έχει κυριολεκτικά δεσμούς αίματος με τον ποντιακό ελληνισμό

Κουτσούμπας στην Παμποντιακή Ομοσπονδία: Tο ΚΚΕ έχει κυριολεκτικά δεσμούς αίματος με τον ποντιακό ελληνισμό Φωτογραφία: EUROKINISSI
«Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Χθες 19 του Μάη, μέρα της γενοκτονίας των Ποντίων ήταν μια μεγάλη μέρα μνήμης για όλο τον ελληνισμό, πόσο μάλλον για τον Ποντιακό» δήλωσε κατά τη συνάντησή του με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλάδος ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε πως «οι Έλληνες του Πόντου είναι και αυτοί ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων που οξύνονται στο πλαίσιο αυτού συστήματος. Όπως, οι συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου για την αναδιανομή των παγκόσμιων αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνέχισε χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν «όχι απλά προκλητικές, αλλά και ανιστόρητες, ανήμερα της ημέρας της γενοκτονίας των Ποντίων». Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για μία «κρίσιμη και σημαντική μάχη, που ο λαός θα απαντήσει στο δίλημμα: Εάν με την ψήφο του θα δώσει «πράσινο φως» στην ΕΕ των πολέμων της φτώχειας και των λόμπι ή εάν με δυνατό ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα πανευρωπαϊκό ότι δεν τρώει κουτόχορτο, ότι οι λαοί αντιστέκονται».

Χαρακτήρισε αντιλαϊκή πολιτική αυτή της κυβέρνησης Μητστοτάκη, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενώ σχολιάζοντας τους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Βελόπουλο, λέγοντας πως «αποδείχτηκαν ότι δίνουν “αέρα στα πανιά” στις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Είμαστε περήφανοι που το κόμμα μας συνεχίζει και βρίσκεται με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, απαιτώντας να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτό, άλλωστε, έχει αποφασίσει ομόφωνα η βουλή, που καμία κυβέρνηση δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε, πως «30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πολλοί πανηγύρισαν, επειδή δήθεν θα έκανε τον κόσμο πιο «ειρηνικό» και «ασφαλή», εδώ και πάνω από δύο χρόνια συνεχίζεται και διεξάγεται ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας, ένας ακόμη πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά από αυτόν που ζήσαμε στη Γιουγκοσλαβία».

Υπογράμμισε πως ο κόσμος σήμερα πληρώνει «βαρύ φόρο αίματος, για τους ανταγωνισμούς και τους σχεδιασμούς αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών κέντρων» ενώ πρόσθεσε πως «Το ΚΚΕ βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή και έσπασε την ομερτά στήριξης της αντιδραστικής κυβέρνησης του Ζελένσκι, που όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούσαν να επιβάλλουν για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συμμάχους τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ».

»Τα έδρανα του ΚΚΕ στη βουλή έμειναν άδεια όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάλεσε να μιλήσουν σε αυτή ο Ζελένσκι και οι φασίστες των ταγμάτων Αζόφ» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχίζοντας πως «Τότε, που άλλοι χειροκροτούσαν όρθιοι όπως πχ η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλοι καθιστοί όπως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με αυτούς που σήμερα θυμήθηκαν να το παίξουν «Νέα Αριστερά».

«Την ώρα που στη Γάζα και στη Ράφα σκοτώνονται γυναικόπαιδα, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και πιο πολύ στη φωτιά του πολέμου, την ώρα που καταρρέουν τα παραμύθια περί «προστασίας» του ΝΑΤΟ, με τις απαράδεχτες απαιτήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας να συνεχίζονται και να κλιμακώνονται, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε στην κάλπη και να δυναμώσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Γιατί «συνένοχοι στο φόνο» δεν είμαστε και δε θα γίνουμε».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον Κυριάκο Βελόπουλος λέγοντας πως «το κόμμα του είναι αυτό που με πρόσφατες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ζητάει από την κυβέρνηση η ΠΥΡΚΑΛ να αξιοποιηθεί για την παραγωγή πυρομαχικών για την Ουκρανία!!! Ζητάει τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας να ενταχθούν σε πρόγραμμα της ΕΕ για τις ανάγκες στον πόλεμο της Ουκρανίας!!! Διαφημίζει τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για τη στήριξη στο Ζελένσκι ενώ ο ίδιος με ερώτησή του ζητάει να μάθει απλά το όφελος του ελληνικού δημοσίου από την αποστολή οπλισμού στο Ζελένσκι!!!»

»Αλλά, τι να περιμένει κανείς από το Βελόπουλο που ψήφισε το 1ο μνημόνιο, που στήριξε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, που υπηρέτησε ως στέλεχος στη ΝΔ; Μούφα αντισυστημικός, δηλαδή, ανάμεσα σε διάφορους άλλους που εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα έβγαλαν τη βρώμικη δουλειά για το σύστημα» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έκλεισε λέγοντας πως «το ΚΚΕ, έχει κυριολεκτικά δεσμούς αίματος με τον ποντιακό ελληνισμό που έζησε στις σοσιαλιστικές χώρες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, με όλους αυτούς που έζησαν από πρώτο χέρι τις μεγάλες κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού».

Ο γγ του ΚΚΕ κάλεσε τέλος, τον ποντιακό ελληνισμό να κάνει κριτήριο ψήφου τη στάση όλων των άλλων αστικών δυνάμεων για τα στεγαστικά δάνεια μεταξύ άλλων ενώ είπε πως «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ».