Πολιτική

Ερχονται ανατροπές στο Airbnb με κόφτη στις ημέρες

Ερχονται ανατροπές στο Airbnb με κόφτη στις ημέρες Φωτογραφία: Eurokinissi
«Θα δούμε και πόσο χρόνο θα επιτρέπεται στη διάρκεια του έτους να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα μέσω Airbnb», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός

Χρονικό πλαφόν μίσθωσης ακινήτων μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Action 24.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Ελληνες, ο κ. Μητσοτάκης είπε αρχικά ότι «Μελετάμε την αγορά του AirBnb σε μια λογική να δούμε κυρίως στην Αθήνα πόσο μπορούμε να περιορίσουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση και να απελευθερώσουμε ακίνητα για μακροχρόνια μισθωση. Έχουμε βάλει ήδη περιορισμούς και υποχρεώσεις σε όσους αντιμετωπίζουν το AirBnb ως μπίζνα, δηλαδή όσοι έχουν πάνω από τρία ακίνητα και τα νοικιάζουν».

Μίλησε για «ίσους κανόνες του παιχνιδιού», λέγοντας: «Οταν έχει μια πολυκατοικία και τη νοικιάζεις ολη airbnb πρέπει να ανιτμετωπίζεσαι ως μια επιχείρηση που ανταγωνίζεται ένα ξενοδοχείο».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μελετά να βάλει πλαφόν ημερών στη μίσθωση ακινήτων μέσω Airbnb, ωστόσο παραδέχτηκε ότι είναι ένα «σύνθετο ζήτημα».

«Θα δούμε και πόσο χρόνο θα επιτρέπεται στη διάρκεια του έτους να νοικιάζεται ένα διαμέρισμα μέσω Airbnb. Το μελετάμε γιατί είναι ένα σύνθετο ζήτημα, γιατί αυτό που μπορεί να είναι κόστος για κάποιον που θέλει να νοικιάσει σπίτι, είναι όφελος για τον ιδιοκτήτη, ωστόσο προκαλεί ένα πρόβλημα στέγης».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ψάχνουμε πρόσθετους πόρους για να επεκτείνουμε σημαντικά το πρόγραμμα "Σπίτι μου"».