Πολιτική

Κασσελάκης vs Ανδρουλάκης... στα κόκκινα λίγο πριν τις κάλπες

Κασσελάκης vs Ανδρουλάκης... στα κόκκινα λίγο πριν τις κάλπες Φωτογραφία: intime
Τελειωμό δεν έχει η ανταλλαγή πυρών μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, με τη μεταξύ τους κόντρα να αποκτά και προσωπικό χαρακτήρα, πέραν του αναμενόμενου πολιτικού ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση στις ερχόμενες ευρωεκλογές, που θα καθορίσει, άλλωστε, σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του καθενός από τους δύο, ως ηγέτες των κομμάτων τους.

Χθες ήταν η σειρά του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει νέες αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη, όταν ερωτηθείς στο Mega για την πολιτική των TikTok, σχολίασε: «Ξέρετε τι μ’ ενδιαφέρει; Να με σταματά ο κόσμος στον δρόμο και να μου λέει “σ’ ευχαριστώ γιατί αυτό που πρότεινες, βελτίωσε τη ζωή μου”. Αυτό για εμένα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση και όχι να με σταματά στον δρόμο και να μου λέει ‘’πολύ ωραία τα παπούτσια που φορέσατε’’». Προχθές το βράδυ από την Καλαμάτα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κάνει λόγο για «κόμματα που έχουν οικονομικές εξαρτήσεις» και «συνεργασίες κορυφής ετερώνυμων που δεν έλκονται», ζητώντας από τους πολίτες να βάλουν «τέλος σε όλα τα σενάρια», δηλαδή μια ενδεχόμενη ανασύνθεση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με παράκαμψη του ίδιου.

Η πρώτη ρήξη για τον Σημίτη και ο χαρακτηρισμός του «εκβιαζόμενου»

Αν και το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης αφήνει πιο συχνά αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, η κόντρα κρατάει από τον Νοέμβριο και έχει ξεκινήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ελάχιστες μέρες μετά τη μεταξύ τους συνάντηση είχε αρνηθεί να παραστεί σε εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, κάνοντας σκληρά επικριτικές δηλώσεις εναντίον του εκσυγχρονισμού, τον οποίο είχε εξυμνήσει λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ανάρτηση του. Επιπλέον, τον Γενάρη, είχε αναρωτηθεί «πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος».

Το τρολάρισμα για την κολυμπήθρα και ο «πρωταθλητής των off shore»

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε προχωρήσει σε ακραίο «τρολάρισμα» του Στέφανου Κασελάκη, όταν είχε σχολιάσει με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο την ιστορία με τον σταυρό στην κολυμπήθρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «εξιστορώντας» ότι στη δική του βάφτιση είχε σχηματιστεί ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πράσινος, λόγω του αγουρέλαιου. Επίσης, o Νίκος Ανδρουλάκης έχει αφήσει επανειλημμένως αιχμές για την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη και το γεγονός ότι δεν έχει δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του, κάνοντας πρόσφατα λόγο για «πρωταθλητή των off shore».

«Δεν θα τον πάρω τηλέφωνο» – «Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ»

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεσπάσει νέα αντιπαράθεση, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης είχε κλείσει εκ νέου την «πόρτα» της συνεργασίας στον Νίκο Ανδρουλάκη, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να του τηλεφωνήσει μετεκλογικά. «Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τη στενοχώρια μου που δεν θα με πάρει τηλέφωνο. Έχω... σοκαριστεί», ήταν η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «στο τραπέζι του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να πάει κανείς, ήδη έφυγαν», αναφερόμενος στις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας του. Απαντώντας στις συγκεκριμένες δηλώσεις Ανδρουλάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε σχολιάσει πως «η ειρωνική αντίδραση φανερώνει ανασφάλεια», επαναλαμβάνοντας τις αιχμές για τον τραπεζικό δανεισμό του ΠΑΣΟΚ.

Ο «χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη» και η «πολιτική του lifestyle»

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνηθίζει συχνά να χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «χρυσό χορηγό του κύριου Μητσοτάκη», υποστηρίζοντας ότι «κρατάει όρθιο τον κ. Μητσοτάκη» μια «χαμηλής ποιότητας αξιωματική αντιπολίτευση που, αντί να κάνει πολιτική, κάνει lifestyle». Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει μια ιδιότυπη ασυλία από τη ΝΔ και την εγχώρια ολιγαρχία, που θέλουν να τον επιβάλουν ως αντίπαλο του κ. Μητσοτάκη για να μην έχει πολιτικό αντίπαλο». Επιπλέον, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία η οποία να επιφέρει «τραύμα» στην πολιτική της Ν.Δ., σε αντίθεση με τις δικές του πρωτοβουλίες, όπως τις αποπομπές λόγω υποκλοπών, τις δημοτικές εκλογές, την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη κτλ.

«Σε πανικό», αναλώνεται στο να μιλά για τον Στέφανο Κασσελάκη

Πηγές της Κουμουνδούρου είχαν απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ότι «ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ όπου κατηγόρησε τους δημοσιογράφους πως δεν τον προβάλλουν όσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, αλλά ο ίδιος ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξής του μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη. Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται «σε κατάσταση πανικού και έκδηλου εκνευρισμού».

Η απόλυτη συμφωνία… στο ότι δεν ταιριάζουν και δεν θα συνεργαστούν

Αν από τα παραπάνω επεισόδια είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν, υπάρχει και κάτι στο οποίο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μοιάζουν να συμφωνούν απόλυτα και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι δεν ταιριάζουν και δεν έχουν διάθεση για μεταξύ τους συνεργασίες. Όπως έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης, «δεν υπάρχει προσωπική χημεία και ούτε βούληση για συμφωνία κορυφής». Και όπως έχει πει ο Νίκος Ανδρουλάκης, «είμαστε διαφορετικά πράγματα, εγώ παίζω μπάσκετ, εκείνος παίζει γκολφ».