Πολιτική

Μητσοτάκης: Μετά τις αθλητικές προβλέψεις έκανε μία και για τις ευρωεκλογές 2024

Μητσοτάκης: Μετά τις αθλητικές προβλέψεις έκανε μία και για τις ευρωεκλογές 2024 Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/
Κρίσιμες οι ευρωεκλογές 2024, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την πολιτική... πρόβλεψη ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει τον στόχο που έχει θέσει για τις ευρωεκλογές, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε πολίτες στον Πύργο Ηλείας.

«Επειδή, όπως έχετε διαπιστώσει, είμαι αρκετά εύστοχος στις αθλητικές μου προβλέψεις, θα κάνω και εδώ από τον Πύργο μία πρόβλεψη: την επόμενη Κυριακή η ΝΔ θα πετύχει και θα ξεπεράσει τον στόχο τον οποίον έχει θέσει για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ώστε να τριτώσουν οι νίκες μετά την πολύ μεγάλη μας εκλογική επικράτηση τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις ευρωεκλογές λόγω της σημασίας των αποφάσεων που θα παρθούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο τα επόμενα πέντε χρόνια, οι οποίες θα επηρεάσουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Αφού επισήμανε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2015 κινδυνεύσαμε να εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη, από τους πειραματισμούς κάποιων, οι οποίοι τότε έταζαν πράγματα τα οποία και οι ίδιοι γνώριζαν ότι ποτέ δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα η οποία ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση, δεν είναι πια το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς και «είναι το παράδειγμα προς μίμηση».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια υπογράμμισε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα, ο ίδιος δεν το έκρυψε ποτέ και πρόσθεσε ότι «κάνουμε το καλύτερο το οποίο μπορούμε για να την αντιμετωπίσουμε και ήδη έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν κάπως καλύτερα».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά «για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων. Καλύτερη υγεία, περισσότερη ασφάλεια, ποιοτικότερη παιδεία», όπως είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε από τον Πύργο και το ζήτημα της νόμιμης μετανάστευσης λέγοντας ότι στρέφουμε την προσοχή μας σε αυτό και ότι θα επιταχύνουμε και άλλο τη διαδικασία των μετακλήσεων.

«Όπου δεν μπορούμε να βρούμε εργάτες από την Ελλάδα, θα φροντίζουμε να φέρνουμε, με γρήγορες και διαφανείς διαδικασίες, εργάτες από το εξωτερικό. Διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παραγωγή η οποία πηγαίνει χαμένη, πολύ απλά επειδή δεν υπάρχουν εργατικά χέρια», ανέφερε.

Όσον αφορά το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών τόνισε ότι «θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε με σεμνότητα, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, με σκληρή δουλειά, όπως το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, να αγωνιζόμαστε να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες».