Πολιτική

Κουτσούμπας από Μενίδι: «Κοντύναμε το 41% με τους αγώνες μας, ελάτε το κάνουμε και με την ψήφο μας»

Κουτσούμπας από Μενίδι: «Κοντύναμε το 41% με τους αγώνες μας, ελάτε το κάνουμε και με την ψήφο μας» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Δριμεία κριτική κατά Βελόπουλου και πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δημητρη Κουτσούμπα.

«Στις 9 Ιούνη οι εργατικές - λαϊκές γειτονιές του Μενιδίου και των γύρω περιοχών, βγάζουν κόκκινη κάρτα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Αυτό το μήνυμα στέλνει η αποψινή μεγάλη συγκέντρωση» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το Μενίδι.

«Τα δεδομένα της επόμενης μέρας των εκλογών δεν επιτρέπουν καμία χαλαρότητα, καμία απουσία από τις μάχες που έχουμε μπροστά μας] σημείωσε οπ Δημήτρης Κουτσούμπας μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών.

«Η απογοήτευση που νιώθουν ευρύτερες εργατικές λαϊκές δυνάμεις για τις ηγεσίες και τις πολιτικές που ακολούθησαν τα κόμματα που εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ουρές τους, δεν μπορεί να εκφραστεί με αδράνεια και αποχή, αλλά με ενεργητική συμμετοχή και σωστή επιλογή: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Απέναντι στον Μητσοτάκη και τις αντιλαϊκές επιλογές αυτής της κυβέρνησης, δεν στάθηκε ένας λαός απών, αλλά στάθηκαν όσοι και όσες δήλωσαν παρών» επισήμανε για την αποχή ενώ τόνισε ότι «κοντύναμε το 41% με τους αγώνες μας, ελάτε να το κάνουμε και με την ψήφο μας! Ας κάνουμε αυτό που φοβούνται. Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια» είπε καλώντας τον κόσμο να δώσει το παρών στις κάλπες των ευρωεκλογών

Ανέφερε ότι «η σταθερότητα για την οποία ανησυχεί ο Μητσοτάκης, στην πραγματικότητα, είναι πραγματική αστάθεια για τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού» και σημείωσε ότι «τα υπόλοιπα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλοι δεν αμφισβητούν αυτή την αντιλαϊκή σταθερότητα». Ο Δημήτρης Κουτσούμοας τόνισε ακόμα πως ο ελληνικός λαός «πρέπει να πει ένα μεγάλο "Στοπ" στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, μαυρίζοντας όσους στήριξαν και στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όσους έκαναν τον δολοφόνο Νετανιάχου στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας» και μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

«Τώρα πρέπει να πούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή στη σύγκρουση στην Ουκρανία, που τώρα και μετά το πράσινο φως που δίνουν για χτυπήματα στη Ρωσία με δυτικά όπλα, ο κίνδυνος γενίκευσης έρχεται πιο κοντά. Κι αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορεί να ειπωθεί στις εκλογές: Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και όχι με στήριξη στα κόμματα της εμπλοκής».

Άσκησε δριμεία κριτική και κατά της Ελληνικής Λύσης λέγοντας πως «Και όταν μιλάμε για τα κόμματα της εμπλοκής στον πόλεμο, μιλάμε και για τον Βελόπουλο που μπορεί τώρα τάχα να βαράει το χέρι στο τραπέζι, αλλά σήκωσε το χεράκι του για να ψηφίσει το 1ο βάρβαρο μνημόνιο ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Το σήκωσε για να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ως μετέπειτα στέλεχος της ΝΔ ήταν παρών στην προετοιμασία του 2ου μνημονίου».

Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «προϋπηρεσία έχουν κι άλλοι, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χαρίτσης , ο Τσακαλώτος, η Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι, που σήμερα ντύθηκαν 'Νέα Αριστερά' για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στην κοροϊδία για την προετοιμασία της υπογραφής 3ου μνημονίου. Σήμερα στήνει σόου στη Βουλή για να διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν γίνεται με σόου, ιδιαίτερα για ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως αυτό του εγκλήματος των Τεμπών».

«Στις 9 Ιούνη μπορεί να γίνει η έκπληξη με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.