Πολιτική

Η αισιοδοξία του ΠΑΣΟΚ για 2η θέση και 4 ευρωβουλευτές

Η αισιοδοξία του ΠΑΣΟΚ για 2η θέση και 4 ευρωβουλευτές
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Χαριλάου Τρικούπη η εν λόγω αισιοδοξία δεν είναι «τεχνητή», αλλά εδράζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ενστερνίζεται μεγάλο μέρος των στελεχών του κόμματος και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή στη μάχη για τη δεύτερη θέση επιστρέφει στη Χαριλάου Τρικούπη στην τελική ευθεία των εκλογών και ελάχιστες ώρες πριν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα (Θησείο, 19:30).

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και επανάλαβε λίγο αργότερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, κατά τη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών: «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και να είμαστε δεύτεροι, πιστεύω θα έχουμε 4 βουλευτές στην Ευρωβουλή (σ.σ. για τους οποίους απαιτείται ένα ποσοστό περί το 15%)». Μάλιστα, ο στόχος αυτός είχε μπει στην άκρη για μια μακρά περίοδο αρκετών εβδομάδων, κατά την οποία είχε αντικατασταθεί από εκείνον της απλής αύξησης των ποσοστών σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023 (11,84) ή ακόμη και τις ευρωεκλογές του 2019 (7,72 ως ΚΙΝΑΛ).

Αντοχή στην αποχή και κακό finish Κασσελάκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Χαριλάου Τρικούπη η εν λόγω αισιοδοξία δεν είναι «τεχνητή», αλλά εδράζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ενστερνίζεται μεγάλο μέρος των στελεχών του κόμματος και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ίσως περισσότερο από όλους. Τα βασικότερα από αυτά είναι η αντοχή του ΠΑΣΟΚ στο κύμα στο κύμα αποχής που προεξοφλείται για την Κυριακή, καθώς οι ψηφοφόροι του προέρχονται από μεγαλύτερες ηλικίες και την επαρχία, αλλά και το μπλέξιμο του Στέφανου Κασσελάκη στη συζήτηση για την περιουσιακή του κατάσταση, το οποίο «σκάλωσε» σε μα περαιτέρω εμπλοκή μετά τη δήλωση του Θανάση Οικονόμου περί συναλλαγής στελεχών του παλιού ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ για να βγει καθαρό το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπλέον, η ψαλίδα του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σταματήσει να αυξάνεται στις μετρήσεις και σε ορισμένες από αυτές έχει εμφανίσει και ένα οριακό κλείσιμο.

Διμέτωπος σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Σε ότι αφορά τη σημερινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένεται να κυριαρχήσει μία διμέτωπη επίθεση στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίοι, κατά την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, έχουν επιλέξει ένα ταγκό οξύτητας γύρω από θέματα όπως τα πόθεν έσχες τους, τα οποία δεν αφορούν ούτε την ευρωπαϊκή ατζέντα, αλλά ούτε και την εγχώρια καθημερινότητα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, λοιπόν, θα προβάλει την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, ως την μόνη λύση για να χτυπηθεί η αλαζονεία Μητσοτάκη και να προκύψει μια αξιόπιστη εναλλακτική στη ΝΔ, η οποία επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει συγκλίσεις με άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.