Πολιτική

Εκλογοδικείο: Εκδικάστηκαν δυο εντάσεις εκλογέων

Εκλογοδικείο: Εκδικάστηκαν δυο εντάσεις εκλογέων
Διατηρεί τη βουλευτική του έδρα ο βουλευτής της ΝΔ Στέλιος Παπασωτηρίου, σύμφωνα με την απόφαση του Εκλογοδικείου που απέρριψε την ένσταση του α΄ αναπληρωματικού βουλευτή της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, Ιωάννη Αντωνιάδη.

Στην ένστασή τους τόσο ο κ. Αντωνιάδης, όσο και τρεις εκλογείς, στράφηκαν κατά της εκλογής του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Στέλιου Παπασωτηρίου, υποστηρίζοντας ότι ο εκλεγείς βουλευτής Παπασωτηρίου, δε δύναται να εκλεγεί γιατί ήταν διοικητής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (ΝΠΔΔ) και δεν παραιτήθηκε από τη θέση του 18 μήνες πριν την διεξαγωγή του εκλογών, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αποφάσισε κοντά στην άποψη της εισηγήτριας ότι η έδρα του νοσοκομείου είναι στην Πτολεμαΐδα και δεν εκτείνεται στην περιφέρεια της Φλώρινας και απέρριψε την ένσταση κατά του κ. Παπασωτηρίου.

Παράλληλα, το Εκλογοδικείο απέρριψε κατά του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Ο εκλογέας Ηλίας Βουνισέας ζητούσε να απαγορευθεί η χρήση του ονόματος «Σπαρτιάτες», καθώς οπως υποστήριζε, επιφέρει σύγχυση και για το λογο ότι ο αρχηγός του κόμματος αυτού, δεν είναι από την Σπάρτη.