Πολιτική

ΠΑΣΟΚ κατά Κασσελάκη: Το κρεσέντο αναξιοπιστίας συνεχίζεται

ΠΑΣΟΚ κατά Κασσελάκη: Το κρεσέντο αναξιοπιστίας συνεχίζεται Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Θεωρητικά είναι κατά της golden visa, είναι τόσο… αξιόπιστος που έκανε μάλιστα χρήση του μέτρου», λέει η Χαριλάου Τρικούπη για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Το κρεσέντο αναξιοπιστίας του κ. Κασσελάκη συνεχίζεται», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από δημοσίευμα για το πώς αγοράστηκε το σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Κολωνάκι.

«Μετά τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore εταιρείες που έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος κατά τ’ άλλα είναι υπέρ της φορολογικής δικαιοσύνης, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι η αγορά της υπερπολυτελούς κατοικίας του δεν έγινε από τον ίδιο- όπως δήλωσε- αλλά από τον σύζυγό του με έμβασμα από το εξωτερικό με την αίτηση για golden visa», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρητικά είναι κατά της golden visa, είναι τόσο… αξιόπιστος, που έκανε μάλιστα χρήση του μέτρου! Η αξιοπιστία δεν απονέμεται, πιστοποιείται από την ταύτιση λόγων και πολιτικών πράξεων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, το πολυτελές διαμέρισμα στο Κολωνάκι αγοράστηκε στο όνομα του Τάιλερ Μάκμπεθ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου έγινε με διατραπεζικό έμβασμα 1,760 εκατ. ευρώ, το οποίο εστάλη από το εξωτερικό βάσει και των διαδικασιών που ακολουθεί ο αγοραστής όταν έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Golden Visa.

Ο Τάιλερ Μάκμπεθ είχε δηλώσει μέσω της πληρεξούσιας δικηγόρου του ότι επιθυμεί να του χορηγηθεί μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή στην Ελλάδα. Με βάση το συμβόλαιο, η αντικειμενική αξία του διαμερίσματος είναι 775.405,79 ευρώ.