Πολιτική

Μητσοτάκης: Πειραματισμοί και επιπόλαιες επιλογές ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες

Μητσοτάκης: Πειραματισμοί και επιπόλαιες επιλογές ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Μήνυμα κατά της αδράνειας, του εφησυχασμού και της ψήφου διαμαρτυρίας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, με την οποία ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος.

Απευθυνόμενος και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους τόνισε ότι «δεν κλείνω τα μάτια και σε κάποια απογοήτευση που μπορεί να υπάρχει», ζήτησε όμως «να μην αφήσουμε αυτά τα συναισθήματα να γίνουν βαρίδια στην άνοδο του τόπου».

«Κατανοώ επίσης τον δισταγμό ορισμένων συμπολιτών μας. Δεν πρέπει να μετατραπεί σε γενική αμφισβήτηση. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε μία νέα περιπέτεια στο όνομα μίας άγονης διαμαρτυρίας», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια, ούτε εύκολη διαμαρτυρία, επιπόλαιες επιλογές που ίσως αποδειχθούν μετά πολιτικές αυτοχειρίες», ενώ χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «διπλά σημαντικές γιατί θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοιχήματα που συνδέονται απόλυτα με τη ζωή στην Ελλάδα».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αδιέξοδη η στάση της αντιπολίτευσης

«Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ολοκληρωμένη πολιτική για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που αλλάζει, ενώ καταλόγισε στην αντιπολίτευση «μονότονη επανάληψη ότι τάχα οι εκλογές αυτές αποτελούν δημοψήφισμα για την κυβέρνηση, με σύνθημα την ανατροπή. Ανατροπή τίνος; Των αυξήσεων που γίνονται σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα; Των ανακαινίσεων των νοσοκομείων; Των ψηφιακών σχολείων, των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, των μεγάλων έργων;», διερωτήθηκε.

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση «αδιέξοδη στάση» και υποστήριξε ότι είναι «τυφλωμένοι από έναν στόχο: να τραυματιστεί η ΝΔ, να κοντύνει ο Μητσοτάκης και τελικά να αμφισβητηθούν όλες οι κατακτήσεις μας τα τελευταία 5 χρόνια».

«Σηκώνουμε το γάντι, η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μία πορεία που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην αναπτυγμένη Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η αντιπολίτευση «θέλει να ναρκοθετήσει την θετική πορεία αναβιώνοντας τον λαϊκισμό των παροχών». Όπως είπε, ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, δεν θα επιτρέψει ποτέ να ξαναγυρίσει πίσω στις εποχές που φλέρταρε με την χρεοκοπία, δεν θα δώσει υποσχέσεις που ξέρει ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν, όπως τα 45 δισ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

«Άφαντο το πόθεν έσχες του Κασσελάκη»

Άσκησε κριτική και στα δεξιά της ΝΔ μιλώντας για «τηλεμπόρους της εθνικής ευαισθησίας και της πίστης». «Είναι πολύ μεγάλες αξίες για να έχουν πολιτικούς τυχοδιώκτες για ιδιοκτήτες», ανέφερε.

Δικός μας πραγματικός αντίπαλος είναι μόνο τα πραγματικά προβλήματα, όμως για να τα αντιμετωπίσουμε οφείλουμε να κλείσουμε και πάλι την πόρτα στα «λεφτόδεντρα» που μας πάνε πίσω στην επιτήρηση και στον έλεγχο της εθνικής οικονομίας, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για έναν «άχρωμο τρίτο που μιμείται τον δεύτερο για να πάρει την θέση του», ενώ καταλόγισε στην αντιπολίτευση εικόνα Βαβέλ και μίλησε για «άφαντο πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τον κ. Ανδρουλάκη που δηλώνει προοδευτικός όμως αυτούς τους 11 μήνες αρνήθηκε κάθε βήμα εκσυγχρονισμού.

Παράλληλα επισήμανε ότι «δεν μπορεί αυτή η ψήφος να είναι αψήφιστη», όπως είπε. Ζήτησε εξάλλου να μην ξεχάσουμε την μεγάλη πρόοδο που διανύσαμε αυτά τα 5 χρόνια, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα του 2024 είναι πράγματι μία νέα Ελλάδα, μία διαφορετική Ελλάδα, μία πολύ καλύτερη Ελλάδα

Αναφερόμενος στην ακρίβεια τόνισε ότι θέλω να πιστεύω ότι τα δύσκολα σιγά σιγά περνούν, αλλά δεν ωραιοποιώ τα πράγματα. Μέχρι να κερδίσουμε την μάχη διαρκείας δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και με έκτακτες παρεμβάσεις και κυρίως με μόνιμες αυξήσεις, ανέφερε.

{https://www.youtube.com/watch?v=lQUo2qoQSf4}