Πολιτική

Τι θα γίνει με τα exit poll και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Τι θα γίνει με τα exit poll και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών
Δείτε τι θα γίνει με τα exit poll και τα αποτελέσματα Ευρωεκλογών μόλις κλείσουν οι κάλπες για τις εκλογές.

Ανοίξανε οι κάλπες των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα, προκειμένου να ασκήσουμε το δικαίωμα της ψήφου, στην κορυφαία στιγμή συμμετοχής των πολιτών στη δημοκρατική κοινωνία.

Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00, θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ένα ενιαίο exit poll.

Τα αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024

Λίγο αργότερα θα αρχίσει και η σταδιακή ροή των επίσημων αποτελεσμάτων, την οποία μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο στην ειδική σελίδα του Dnews.gr με τον διαδραστικό χάρτη.

Μία αρκετά καλή εικόνα για το αποτέλεσμα θα έχουμε στις 21:00. Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 23:00, προβλέπεται να έχουμε πιο σαφή εικόνα σχετικά με το ποια από τα μικρότερα κόμματα θα περάσουν το απαιτούμενο όριο και θα εξασφαλίσουν μία έδρα στην Ευρωβουλή, αν και ίσως να μην έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο.

Αποτελέσματα ευρωεκλογών

Από τις 19.00 και για τις χώρες όπου η ψηφοφορία έχει ήδη τελειώσει, θα είναι διαθέσιμες οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024
Το ΕΚ θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των ευρωκλογών 2024 ανά κράτος μέλος, καθώς και μια πρόβλεψη της σύνθεσής του μετά τις 9.15 το βράδυ της Κυριακής.

Η Verian, εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το Κοινοβούλιο, θα εκπονήσει προβλέψεις κατανομής εδρών σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο. Διαθέσιμη από τις 21:15, η ευρωπαϊκή επισκόπηση θα παρέχει μία πρώτη συνολική πρόβλεψη με συνολικά στοιχεία για τις πολιτικές ομάδες με βάση τη διάρθρωση του απερχόμενου Κοινοβουλίου.

Θα εμφανίζονται τα διαθέσιμα στοιχεία καθώς ολοκληρώνεται σταδιακά η ψηφοφορία στα κράτη μέλη. Η πρόβλεψη θα ενημερώνεται μέχρι να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία σε όλα τα κράτη μέλη και έως ότου τα τελικά αποτελέσματα δημοσιευτούν από τις εθνικές εκλογικές αρχές.

Επιπλέον, από τις 19.00 και για τις χώρες όπου η ψηφοφορία έχει ήδη τελειώσει, θα είναι διαθέσιμες εκτιμήσεις από εθνικά κόμματα και πολιτικές ομάδες, την κατανομή των εθνικών κομμάτων και πολιτικών ομάδων σε ποσοστό και έδρες, καθώς και δεδομένα συμμετοχής όπως ανακοινώθηκε από τις εθνικές εκλογικές αρχές.