Πολιτική

Ιστορικά αποτελέσματα αποχής στις ευρωεκλογές 2024

Ιστορικά αποτελέσματα αποχής στις ευρωεκλογές 2024
Ιστορικά είναι τα αποτελέσματα της αποχής στις ευρωεκλογές 2024 στην Ελλάδα.

Σε πρωτοφανή επίπεδα κινείται η αποχή στις ευρωεκλογές 2024. Η συμμετοχή μέχρι τις 17.30 ήταν στο 32,9 %, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά της αποχής και τους χάρτες με τα αποτελέσματα μόλις ανοίξουν ΕΔΩ.

Τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής, που όμως είναι αρκετά κάτω από 40%, εμφανίζονται στις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Θεσσαλίας, ενώ τα χαμηλότερα στα Ιόνια Νησιά, την Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο.

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 30,5%.

Κεντρικής Μακεδονίας 33,8%.

Δυτικής Μακεδονίας 29,4%.

Ηπείρου 33,1%.

Θεσσαλίας 34%.

Ιονίων Νήσων 26%.

Δυτικής Ελλάδας 31%.

Στερεάς Ελλάδας 34,6%.

Αττικής 35,1%.

Πελοποννήσου 28,1%.

Βορείου Αιγαίου 29%.

Νοτίου Αιγαίου 28,5%.

Κρήτης 35%.

apotelesmata_euroeklogon_a1895.jpeg

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των Exit Poll ξεκίνησε και ήδη οι φόβοι για την μεγάλη αποχή εκφράζεται ανοιχτά.

Χαρακτηριστικές είναι οι εκκλήσεις των ειδικών να συμμετέχει ο (ήδη ελάχιστος)κόσμος στo Exit Poll, καθώς ήδη ενώ η συμμετοχή είναι μικρότερο σε σχέση με τις παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις (τουλάχιστον μέχρι τις 17:00) ο κόσμος δεν φαίνεται να θέλει να απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο.

«Πολλοί εικάζουν πως η αποχή μπορεί να έχει μπροστά το 6. Αυτό θα μας μπερδέψει πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Έχουμε τρόπο για να μετρήσουμε και την αποχή στα αποτελέσματα του exit poll» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μαύρος. «Ο μεγ΄άλος κίνδυνος θα είναι η αποχή» είπε με νόημα ο κ. Μαύρος και κατέληξε ότι έχει στα χέρια του τα πρώτα αποτελέσματα από την πρώτη σύσκεψη.