Πολιτική

Γαλάτω Αλεξανδράκη: Η κρεοπώλισσα που δεν ξέρει κανείς αλλά εξελέγη ευρωβουλεύτρια της Ελληνικής Λύσης

Γαλάτω Αλεξανδράκη: Η κρεοπώλισσα που δεν ξέρει κανείς αλλά εξελέγη ευρωβουλεύτρια της Ελληνικής Λύσης
Η Γαλάτω Αλεξανδράκη συγκέντρωσε 51.332 ψήφους στις ευρωεκλογές και εξελέξη δεύτερη ως ευρωβουλεύτρια της Ελληνικής Λύσης.

Κανείς δεν την ήξερε, ούτε καν μέλη της Ελληνικής Λύσης, με την οποία εξελέγη. Ωστόσο η 76χρονη Γαλάτω Αλεξανδράκη, κτηνοτρόφος και κρεοπώλισσα από τον Έβρο κατάφερε όχι μόνο να εκλεγεί ευρωβουλεύτρια αλλά να έρθει και δεύτερη σε ψήφους στο κόμμα της.

Συγκέντρωσε συνολικά 51.332 ψήφους χωρίς καμία καμπάνια στα social media και καμία τηλεοπτική παρουσία. Η νέα ευρωβουλεύτρια της Ελληνικής Λύσης για την οποία όλοι απορούν έκανε μία και μόνο τηλεοπτική εμφάνιση. Στην τηλεόραση Δέλτα του Έβρου μίλησε για πρώτη και τελευταία φορά, όπως είπε μετά την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Γαλάτω Αλεξανδράκη διατηρεί κρεοπωλείο με τον γιο της στην Αλεξανδρούπολη. Έχει καταγωγή από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου και πριν από την συμπερίληψή της στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης δεν είχε κανένα πολιτικό παρελθόν.

«Εγώ μπήκα για να βοηθήσω και δεν ξέρω πώς κατάφερα να εκλεγώ. Είμαι χαρούμενη και μπορώ να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που με ψήφισε. Δεν το περίμενα μπήκα για να βοηθήσω τώρα πώς έγινε αυτό; Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου σε όσους με ψήφισαν» είπε η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Για το αν θα πάει στο ευρωκοινοβούλιο η ίδια, ή αν τελικά ισχύσουν οι ψίθυροι που τη θέλουν να παραδίδει την έδρα της και να αναλαμβάνει άλλος, δεν ήθελε να προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις ενώ σε σχετική ερώτηση δήλωσε πώς δεν θα ξαναμιλήσει στις κάμερες.

Τα ερωτήματα για την εκλογή της Γαλάτως Αλεξανδράκη

Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί η εκλογή της Γαλάτως (Γαλάτεια) Αλεξανδράκη καθώς κατάφερε να εκλεγεί χωρίς κανέναν απολύτως κόπο, καμία προσπάθεια, καμία καμπάνια και καμία απολύτως δραστηριότητα στα social media τη στιγμή που όλοι οι συνάδελφοί της υποψήφιοι είχαν κινητοποιήσε κάθε δυνατό μηχανισμό προώθησής τους.

Αυτό προκαλεί ερωτηματικά και στην τοπική κοινωνία. Πιθανολογούν ότι η εκλογή της προέκυψε για καθαρά τυπικούς λόγους καθώς το όνομά της ήταν ψηλά στη λίστα, λόγω αλφαβητικής σειράς.

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί στον Έβρο που λένε ότι θέλουν πραγματικά να τη δουν στο Ευρωκοινοβούλιο, τιμώντας τις χιλιάδες ψήφους που έλαβε και να μην ισχύσουν τα περί ενδεχόμενης παραίτησης της ίδιας ώστε να καρπωθεί η Ελληνική Λύση την έδρα και να αναλάβει άλλος τα καθήκοντά της, ο οποίος δεν εξελέγη.

{https://www.youtube.com/watch?v=n-l_4OwNOVY}