Πολιτική

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να ηγηθεί ενιαίας κεντροαριστεράς, δεν χαρακτηρίζω κανέναν αποστάτη

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να ηγηθεί ενιαίας κεντροαριστεράς, δεν χαρακτηρίζω κανέναν αποστάτη
Σαφείς αποστάσεις από την ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη και υπέρ της ευρύτερης ανασύνθεσης των κομμάτων της Κεντροαριστεράς και Αριστεράς τάχθηκε με συνέντευξή του στο Talk Radio ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την εκτίμηση πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς και έχει ρόλο να παίξει», υπεραμυνόμενος της θέσης του για ενιαίο προοδευτικό χώρο.
Τόνισε πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών επιβεβαιώνουν πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ μόνοι τους δεν μπορούν να μπουν σε τροχιά διακυβέρνησης. «Δεν ανακτήθηκε η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα και δεν κρατήθηκε σοβαρότητα» πρόσθεσε.

«Έχουμε υποστεί μεγάλη ήττα και γίνεται μεγαλύτερη όταν η ΝΔ έχει χάσει 14 μονάδες και ο κόσμος δεν έχει τι να ψηφίσει» είπε και πρόσθεσε «όταν χάνεις σε χαλαρή ψηφοφορία και σε αριθμό πολιτών και σε ποσοστό δεν πας καλά. Η χώρα είναι σε κρίση και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις» τόνισε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, επεφύλασσε ηχηρή διαφοροποίηση από τη ρητορική του κ. Κασσελάκη και του στενού του κύκλου αναφορικά με τη Νέα Αριστερά, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό «αποστάτες» που έχουν υιοθετήσει στην Κουμουνδούρου.

«Δεν χαρακτηρίζω κανέναν αποστάτη, έγινε διάσπαση και όταν υπάρχουν ακραία πολιτικές αντιλήψεις καλύτερα να γίνεται διάσπαση».
Αναφερόμενος μάλιστα στην αναντιστοιχία εκλογικού αποτελέσματος και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, είπε « ούτε οι έδρες του ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχούν στο ποσοστό του, να μη συγκρίνονται μήλα με πορτοκάλια».