Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ο κύβος ερρίφθη... όλα δείχνουν Παρασκευή

Ανασχηματισμός: Ο κύβος ερρίφθη... όλα δείχνουν Παρασκευή
Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό. Όλες οι τελευταίες πληροφορίες.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοινώθηκε και επίσημα ότι θα διεξαχθεί κανονικά στις 11 αύριο το πρωί, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι είναι πολύ πιθανό μετά την ολοκλήρωσή του να ανακοινωθεί τελικά, το απόγευμα της Παρασκευής, το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά το γεγονός ότι άπαντες στο κυβερνών κόμμα τηρούν στάση αναμονής για τις αλλαγές που θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι ωθεί τον πρωθυπουργό σε επιτάχυνση των εξελίξεων ώστε να λήξει αυτό το ζήτημα πριν ο ίδιος αναχωρήσει για την Ελβετία όπου θα λάβει μέρος στην Διάσκεψη για την Ουκρανία και μεταβεί, στη συνέχεια, την Δευτέρα, στις Βρυξέλλες για το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Χαρακτηριστικό του κλίματος ανασχηματισμού που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου- όπου στη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου ο κ. Μητσοτάκης είχε πλήθος συσκέψεων με στενούς του συνεργάτες, αλλά και συναντήσεις με υπουργούς- είναι ότι χωρίς να ερωτηθεί, ο ίδιος αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό κατά την εκδήλωση του ΣΕΤΕ στην οποία συμμετέχει το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ ευχαριστώντας τον, όπως ανέφερε, για «την διακριτικότητά σας να μην με ρωτήσετε τίποτα για το ενδεχόμενο ανασχηματισμό».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και αποχωρήσεις, αλλά και μετακινήσεις υπουργών, ενώ αναμένεται να εισέλθουν σε θέσεις υφυπουργών και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ. Το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει πάντως ότι το κριτήριο του πρωθυπουργού δεν έχει να κάνει ούτε με ισορροπίες, ούτε με γεωγραφικά κριτήρια, αλλά επιλέγει όσους ο ίδιος πιστεύει ότι έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν σωστά την δουλειά που τους αναθέτει.